Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Caferilik

Üretici Liste Fiyat
88,00
68,64
Yorum Yap
Listeye Ekle
4 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesi ve özellikle de bu bölgenin kuzeydoğu illeri, Caferî nüfusun yoğun olarak bulunduğu alanları oluşturmaktadır. Azerbaycan ve Gürcistan başta olmak üzere İran`ın kuzey tarafı ile Horasan bölgesinden Anadolu topraklarına göç eden Caferîler, yüzyıllardır ülkemizdeki diğer insanlarla birlikte yaşamanın ve beraberce hareket etmenin ayrılmaz birer nişanesi olmuşlardır. Zira, bir milleti millet yapan ve onları aynı toprak ve kara parçası üzerinde bir araya getiren ortak bir din, inanç, kutsal, dil, tarih, bayrak ve kültür anlayışına sahip olan bu topluluk, tarihî süreçte millet olarak yaşadığımız

Caferilik Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Emin Yayınları
Yazar : Hüseyin Doğan
Barkod : 9786059464796
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 216
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2018
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesi ve özellikle de bu bölgenin kuzeydoğu illeri, Caferî nüfusun yoğun olarak bulunduğu alanları oluşturmaktadır. Azerbaycan ve Gürcistan başta olmak üzere İran`ın kuzey tarafı ile Horasan bölgesinden Anadolu topraklarına göç eden Caferîler, yüzyıllardır ülkemizdeki diğer insanlarla birlikte yaşamanın ve beraberce hareket etmenin ayrılmaz birer nişanesi olmuşlardır. Zira, bir milleti millet yapan ve onları aynı toprak ve kara parçası üzerinde bir araya getiren ortak bir din, inanç, kutsal, dil, tarih, bayrak ve kültür anlayışına sahip olan bu topluluk, tarihî süreçte millet olarak yaşadığımız her türlü sevinç ve mutluluğa ortak olurken, karşılaşılan her türlü acı ve kederin bertaraf edilmesi için de diğer vatandaşlarımızla birlikte mücadele vermiştir.
İtikâdî açıdan Şi`a`ya, fıkhî olarak da Şi`a`nın altıncı İmâmı Ca`fer es-Sâdık`a bağlı olan Kars ve çevresindeki Caferî kardeşlerimizin inanç ve ibadet anlayışları ile sosyal-toplumsal uygulama ve âdetleri bu mütevazı eserde işlenmeye çalışılmıştır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.