Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Milletlerarası Özel Hukuk Pratik Çalışma Kitabı

Üretici Liste Fiyat
238,00
221,34
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 7-8 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Hukuk Fakültelerinde çoğunlukla son sınıflarda verilen Milletlerarası Özel Hukuk dersi, Vatandaşlık Hukuku, Yabancılar Hukuku, Kanunlar İhtilâfı Hukuku, Milletlerarası Usul Hukuku ve Tahkim olmak üzere çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Hem içeriğin kapsamlı oluşu, hem özellikle Kanunlar İhtilafı ve Milletlerarası Usul Hukukunun yöntem bakımından diğer hukuk derslerinden farklı olması, son sınıf öğrencilerinin teorik bilgileri pratik açıdan ele almalarını zorlaştırmaktadır. Milletlerarası Özel Hukuk derslerinde ders saatlerinin yetersiz olması nedeniyle bazen yeterince pratik çalışma yapılamamaktadır. Oysa Milletlerarası Özel Hukuk dersinin anlaşılabilmesind

Milletlerarası Özel Hukuk Pratik Çalışma Kitabı Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Adalet Yayınevi
Yazar : Bilgin Tiryakioğlu
Barkod : 9786052641361
Boyut : 16x23.5
Sayfa Sayısı : 328
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2023
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Hukuk Fakültelerinde çoğunlukla son sınıflarda verilen Milletlerarası Özel Hukuk dersi, Vatandaşlık Hukuku, Yabancılar Hukuku, Kanunlar İhtilâfı Hukuku, Milletlerarası Usul Hukuku ve Tahkim olmak üzere çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Hem içeriğin kapsamlı oluşu, hem özellikle Kanunlar İhtilafı ve Milletlerarası Usul Hukukunun yöntem bakımından diğer hukuk derslerinden farklı olması, son sınıf öğrencilerinin teorik bilgileri pratik açıdan ele almalarını zorlaştırmaktadır. Milletlerarası Özel Hukuk derslerinde ders saatlerinin yetersiz olması nedeniyle bazen yeterince pratik çalışma yapılamamaktadır. Oysa Milletlerarası Özel Hukuk dersinin anlaşılabilmesinde teorik bilgi kadar pratik çalışmaya da ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu çalışmanın tek amacı öğrencilerimize sınavlarında, daha sonrasında ise uygulamada yardımcı olmaktır. Eser, esas itibariyle lisans düzeyinde ve bazen yüksek lisans düzeyinde hazırlanan sorulardan oluşmaktadır. Eserde Milletlerarası Özel Hukukun her alanına ve çoğu konusuna ilişkin soru sormayı ve öğrencilerimize pratik çözme alışkanlığı kazandırmayı amaçladık. Eserde, derslerimizde genellikle detaylı anlatma fırsatını bulamadığımız, ancak uygulamada karşımıza çıkan bazı konularla ilgili örnek olaylara yer vermeye gayret gösterdik. Bu bağlamda, mutat mesken ülkesinden hukuka aykırı olarak başka bir ülkeye götürülen çocukların mutat mesken ülkesine iadesini sağlamak için Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Veçhelerine Dair Lahey Sözleşmesi kapsamında Türkiye’de görülen iade davalarına konu olabilecek örnek olay ve çözümüne ve milletlerarası unsurlu satım sözleşmelerinden kaynaklanan uyuşmazlıklar bakımından, Viyana Sözleşmesi olarak bilinen Birleşmiş Milletler Milletlerarası Satım Sözleşmesi ile Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun’un (MÖHUK) 24. maddesi arasındaki ilişkiyi ortaya koyan örneklere de eserde yer verilmiştir. Aynı şekilde, Milletlerarası Ticari Tahkim ve Yatırım Tahkimi konusunda uygulamada karşımıza çıkan uyuşmazlıkların sayısı giderek artmaktadır. Bu eserin yazarları lisans düzeyinde seçmeli ders olarak her iki dersi de verdiği için, öğrencilerimize bu konularla ilgili olarak lisans düzeyinde örnek olay ve çözümlerini sunmuş bulunuyoruz. Eksiksiz olduğumuz iddiasında asla değiliz. Bu eksikliklerin giderilmesi için okuyucularımızdan gelebilecek eleştiri ve tavsiyelerden mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.