Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Parlamento Hukuku

Üretici Liste Fiyat
275,00
269,50
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 5-6 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Parlamento Hukuku - Şeref İba

"Parlamento Hukuku" isimli kitap, bu alanda ilk kitap olmasının yanı sıra, genel geçer kaynak niteliğine de kavuşmuştur. Ülkemizde 2017 yılında gerçekleştirilen, şekil bakımından kısmi ancak maddi yönden radikal ve dönüştürücü bir Anayasa değişikliği sonrası, başkanlık sisteminin kendine özgü bir modeline geçilmiştir.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" adı verilen Türk tipi hükümet sistemi, "belirgin kuvvetler ayrılığı" ve "güçlü parlamento" esasları doğrultusunda, siyasi sistemin ana aktörlerinin işlerliğini geliştirme genel hedefine yönelmiştir.

Yeni hüküme

Parlamento Hukuku Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Seçkin Yayıncılık
Yazar : Şeref İba
Barkod : 9789750280481
Boyut : 16x24
Sayfa Sayısı : 328
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2022
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

"Parlamento Hukuku" isimli bu kitap, bu alanda ilk kitap olmasının yanı sıra, genel geçer kaynak niteliğine kavuşmuştur. Ülkemizde 2017 yılında gerçekleştirilen şekil bakımından kısmi, ancak maddi yönden radikal ve dönüştürücü Anayasa değişikliği sonrası, başkanlık sisteminin kendine mahsus bir modeline geçilmiştir. "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" adı verilen Türk tipi hükümet sistemi, "belirgin kuvvetler ayrılığı" ve "güçlü parlamento" esasları doğrultusunda siyasi sistemin ana aktörlerinin işlerliğini geliştirme genel hedefine yönelmiştir.

Yeni hükümet sistemine sancılı geçiş sürecinde gereken yeni bir TBMM İçtüzüğü hala yapılamamıştır. Ancak, Anayasa, ilgili kanunlar ve TBMM İçtüzüğünde yapılan kısmi değişiklikler, hükümet sistemiyle birlikte tanımlanan bütün terimler üzerinde "ezber bozan" sonuçlar doğurmuştur. Hükümetin temsili, kanun tasarısı, sözlü soru, ön görüşme, gensoru, başbakan gibi yaygın sözcükler yasama dilinden bütünüyle çıkmıştır.
Bu anlamda gerçekleştirilen zorunlu nitelikteki bazı kısmi içtüzük değişiklikleri ışığında, önceki baskıda yer alan yasama ilke ve kavramları ile kurumsal işleyiş, tüm boyutlarıyla bu yeni baskıda gözden geçirilmiştir.

Konu Başlıkları
.
Genel Esaslar
.
Yasama Dili ve Çalışma Düzeni
.
Yasama ve Denetim İşlemleri ve Uygulamaları

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.