Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Planlı Devletçilikten Neo-Liberalizme Geçiş

Üretici Liste Fiyat
128,00
80,64
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 5-6 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Bu kitabın konusu 1950?den sonra bir kuşak geçse bile geleceği belirsiz olan çok partili siyaset ve parlamenter yönetim deneyinin geçirdiği evrelerdir. 1960?lı ve 1970?li yıllarda emperyalizm-demokrasi ilişkisini anlatan birkaç kitap vardı. Bunlardan bazıları şunlardır: Doğan Avcıoğlu’nun Türkiye’nin Düzeni ve Stefanos Yerasimos’un Azgelişmişlik Sürecinde Türkiye. 1950-1993 arasında hareketli bir siyasal dönem geçiren Türkiye?nin siyasal tarihini araştırmak isteyen her ciddi okuyucu bunları okumuştur. Özellikle 1980 darbesinden sonra araştırmacı kimliğini kaybeden Türkiye gençliği günümüzde bir bunalım geçirmektedir. Bu arada serbest piyasa ekonomisine geçişle birlikte politik eserleri basan yayınevleri de büyük baskı altına alınmıGtır.

Planlı Devletçilikten Neo-Liberalizme Geçiş Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Gece Akademi
Yazar : Girayalp Karakuş
Barkod : 9786057749239
Boyut : 14x21
Sayfa Sayısı : 112
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2019
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Bu kitabın konusu 1950‟den sonra bir kuşak geçse bile geleceği belirsiz olan çok partili siyaset ve parlamenter yönetim deneyinin geçirdiği evrelerdir. 1960‟lı ve 1970‟li yıllarda emperyalizm-demokrasi ilişkisini anlatan birkaç kitap vardı. Bunlardan bazıları şunlardır: Doğan Avcıoğlu’nun Türkiye’nin Düzeni ve Stefanos Yerasimos’un Azgelişmişlik Sürecinde Türkiye. 1950-1993 arasında hareketli bir siyasal dönem geçiren Türkiye‟nin siyasal tarihini araştırmak isteyen her ciddi okuyucu bunları okumuştur. Özellikle 1980 darbesinden sonra araştırmacı kimliğini kaybeden Türkiye gençliği günümüzde bir bunalım geçirmektedir. Bu arada serbest piyasa ekonomisine geçişle birlikte politik eserleri basan yayınevleri de büyük baskı altına alınmıĢtır. Hatta öyle bir sıkıntılı durum oluĢmuĢtur ki *Türkiye‟nin geleceği nasıl olmalıdır?*, *Türkiye gençliği olarak toplumsal kalkınma için neler yapabiliriz?* türünden sorulara cevap verecek kitapları bulmak son derece zor hale gelmiştir. ġüphesiz, eski kitapları ve ansiklopedileri karıştıran bir azınlıkta yok değildir. Fakat bu özveriyi bütün bir toplum için beklemek hayalperestlik olacaktır. Ancak içinde yaĢadığı toplumu anlamak için yazılmış bu çalışma bir nevi siyasal tarih okuyucuları için el kitabı işlevi göreceğine inanmaktayım.

Esasında bu kitabın oluşturulmasındaki maksadım geleneksel görüş açılarından farklı olarak tasarlanmış bir ders kitabı hazırlamaktı. Sonuç olarak dipnotları da yerli ve yabancı kaynak ağırlıklıdır. Ayrıca bu kaynak okuyucuyu bilgi bombardımanına tutmadan derli toplu hazırlanmaya çalışılmış özlü bir eserdir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.