Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Şermin

Üretici Liste Fiyat
30,00
21,90
Yorum Yap
Listeye Ekle
100+ Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Şermin, hem Tevfik Fikret gibi büyük bir şairin kalemindençıkmış olması, hem deçocuk şiiri alanında bir ilkl olarak kabul edilmesi sebebiyle Türk Edebiyatında özel bir yere sahip, son derece değerli bir eserdir.

Tevfik Fikret`in bu kitabı yazmaya karar veriş öyküsü ilginçtir. Tevfik Fikret`le dönemin eğitimci aydınlarından ve yakın dostu Mustafa Satı Bey, sık sık bir araya gelerek, atı Beyin açmayı düşündüğü yeni okul projesi hakkında filir alışverişi yaparlar. Satı Bey, `Yeni Mektep` adıyla açtığı özel okulun isim bablığınnı Tevfik Fikret`in yaptığı `Yuva` kısmındakiçocuklara okutulmak üzere, Tevfik Fikret`ten eğitici-

Şermin Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Timaş Çocuk
Yazar : Tevfik Fikret
Barkod : 9799752632140
Boyut : 14x20
Sayfa Sayısı : 80
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2012
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Şermin, hem Tevfik Fikret gibi büyük bir şairin kalemindençıkmış olması, hem deçocuk şiiri alanında bir ilkl olarak kabul edilmesi sebebiyle Türk Edebiyatında özel bir yere sahip, son derece değerli bir eserdir.

Tevfik Fikret`in bu kitabı yazmaya karar veriş öyküsü ilginçtir. Tevfik Fikret`le dönemin eğitimci aydınlarından ve yakın dostu Mustafa Satı Bey, sık sık bir araya gelerek, atı Beyin açmayı düşündüğü yeni okul projesi hakkında filir alışverişi yaparlar. Satı Bey, `Yeni Mektep` adıyla açtığı özel okulun isim bablığınnı Tevfik Fikret`in yaptığı `Yuva` kısmındakiçocuklara okutulmak üzere, Tevfik Fikret`ten eğitici- öğretici içerikli şiirler yazmasını ister. Tevfik Fikret bir pedagog olmamasına karşın, öteden beriçocuk eğitimi konusuna özel bir önem verdiği için bu teklifi kabul eder. Hastalığının ilerlemiş olmasına aldırmadan, büyük bir gayeye hizmet ediyor olmnanın verdiği huzur ve heyecanla hemençalışmaya başlar. Sağ kolunu kullanamaz halde olduğu için, önceleri şiirleri eşine dikte ettirirken; daha sonraları şiirlerini ol eliyle kendisi kağıda dökmeye başlar. Sonunda ortaya, hece vezninin kullanıldığı 300 şiirdenoluşan, sade ve ince bir İstanbul Türkçesiyle yazılmış Şerminçıkar (1914) . Kitaba adını veren `Şermin`, Fikret`in dostlarından birinin, Satı Beyin okulunda eğitim gören minik kızının adıdır. Tevfik Fikret eserin ilk şiiri olan `İthaf`ta, bu kitabı Mustafa Satı Beyin okulundaki yuvanın minikçocuklarına armağan ettiğini belirtir.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.