Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Suç Hukuku Dogmatiği ve-ya Grameri

Üretici Liste Fiyat
310,00
241,80
Yorum Yap
Listeye Ekle
5 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

“Tarihin karanlık dönemlerinde birey, aynı soydan gelenlerin koruması altında bulunmuştur. Bu insanların oluşturduğu topluluklar, doğanın zorlamasıyla bütünleşmiş, aile, boy ya da oymak boyutunda genişlemiştir. Yönetsel ve siyasal birlik, ancak böylelikle sağlanabilmiştir. Ailenin, oymağın (klan) ya da boyun (kabile, tribu) üyeleri tam anlamıyla biçimsel nitelikte bir dayanışma içinde olduklarından kendilerini korumak için kendi olanaklarıyla davranmak zorunda bulunan insanlar, her şiddet (suç) davranışına karşı elbette gittikçe şiddetlenen ‘sınırsız kişisel öç’e başvurmuşlardır. Öç, asıl suçlu ya da onun ailesi, oymağı ya da

Suç Hukuku Dogmatiği ve-ya Grameri Hakkında Bilgiler
Yayınevi : İmge Kitabevi Yayınları
Yazar : Sami Selçuk
Barkod : 9789755339955
Boyut : 15x22
Sayfa Sayısı : 438
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2023
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

“Tarihin karanlık dönemlerinde birey, aynı soydan gelenlerin koruması altında bulunmuştur. Bu insanların oluşturduğu topluluklar, doğanın zorlamasıyla bütünleşmiş, aile, boy ya da oymak boyutunda genişlemiştir. Yönetsel ve siyasal birlik, ancak böylelikle sağlanabilmiştir. Ailenin, oymağın (klan) ya da boyun (kabile, tribu) üyeleri tam anlamıyla biçimsel nitelikte bir dayanışma içinde olduklarından kendilerini korumak için kendi olanaklarıyla davranmak zorunda bulunan insanlar, her şiddet (suç) davranışına karşı elbette gittikçe şiddetlenen ‘sınırsız kişisel öç’e başvurmuşlardır. Öç, asıl suçlu ya da onun ailesi, oymağı ya da boyu içinde yaşayan biri üzerinde gerçekleştirilecek ve kaçınılmaz biçimde öç alanın kendisine, ailesine, oymağına ya da boyu içinde bulunan birine dönecektir. Bu zincirleme süreç, bitmeyecek, sonsuza değin sürüp gidecektir. Çünkü kuralsızdır (anomique). İlkel olsa da, öç kadar insanın doğasında var olan ve insanı kışkırtan bir gücün bulunmadığı, ayrıca öcün ahlaksal açıdan iyilikle kötülüğü ayırt etmede ve haksızlığa yanıt vermede ölçüt olduğu ileri sürülmüştür. Suç hukukunun evrimini iyi kavramak için bu hukuk anlayışlarını ve ana çizgilerini bilmek gereklidir. Bu tarihsel süreç incelendiğinde şu olgu, açıkça görülmektedir: Suçların ve cezaların evrimi, dünyanın her köşesinde az çok birbirine benzer biçimde olmuştur. Özetle kişisel öç almadan kamusal suç kavramına doğru yürüyen bir süreçtir bu.”

Sami Selçuk

Suç Hukuku Dogmatiği ve/ya Grameri adlı bu yapıt beş kitaptan oluşmaktadır. Suç Hukuku Dogmatiği ve/ya Grameri - Giriş adını taşıyan ilk kitapta, suç hukukunun varlık nedeni ve bilim dünyasındaki yeri üzerinde durulmaktadır. Suçbilim başlığını taşıyan ikinci kitapta suçun başlıca nedenleri; elinizdeki üçüncü kitapta suçları önlemek için başvurulan yöntemler, yani suç politikası; dördüncü kitapta suç olgusuna yaklaşımlar ve suç genel kuramı; beşinci ve son kitapta ise, suç yargılama süreci hukuku ele alınmaktadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.