Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Yüzbaşının Kızı

Üretici Liste Fiyat
232,00
157,76
Yorum Yap
Listeye Ekle
2 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

“Yüzbaşının Kızı, (Rusça ??????????? ????? [Kapitanskaya dochka]) Puşkin’in 1833- 1836 yılları arasında yazdığı ve Yemelyan Pu¬gaçov Ayaklanması sırasında Rus bir subay¬la görev yaptığı kale komutanı yüzbaşının kızı aralasındaki duygusal ilişkileri konu alan ro¬manıdır. Yüzbaşının Kızı, Puşkin’in roman alanındaki en önemli eserlerinden biridir.”

Yüzbaşının Kızı Hakkında Bilgiler
Ciltsiz :

Tükendi

Gelince Haber Ver

“Pyotr Andreyich Grinyov em Andreyich Grinyov emekli bir askerin tek hayatta kalan çocuğudur. Pyotr 17 yaşına geldiğinde babası onu asker­liğini yapması için Orenburg’a gönderir. Oraya giderken yolda bir tipi çıkar ve Pyotr yolunu kaybeder. Fakat gizemli bir adam­la karşılaşır ve o Pyotr’a yolunu gösterir. Buna ufak bir karşı­lık olarak Pyotr kılavuzuna tavşan kürkü ceketini hediye eder.

Orenburg’e geldiğinde Pyotr komutanına çıkar ve onun tarafın­dan Yüzbaşı Mironov emri altında Belogorsky kalesinde ödev verilir. Kale koyun etrafında bulunan yüksekçe bir tahta perde­den oluşan çit gibidir. Bu koy ve kale sanki Yüzbaşı’nın karısı Vasilisa’nin idaresi altındadır. Pyotr burada bir düelloda rakibi­ni öldürdükten sonra sürgüne gönderilen subay Şvarbin ile ar­kadaş olur. Pyotr komutanı Miranov tarafından bir akşam yeme­ği davetinde yüzbaşının kızı Masha ile tanışır ve ona aşık olur.”

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.