Mart ayının 7’sini 8’ine bağlayan gece düşman kuvvetlerinin tahmin edemeyecekleri bir olay gerçekleşecekti. Çanakkale müstahkem mevkii komutanı Cevat Paşa, mayın grubu komutanı Niyazi Bey’e ellerindeki bütün mayınları boğaza döşemelerini emretti. Ancak ellerinde hiç mayın kalmamıştı, 377 adet Alman yapımı mayın daha önce boğaza döşenmiş onlarda düşman mayın temizleme gemileri tarafından tespit edilmiş ve imha edilmişti. Ellerinde sadece Türk yapımı 26 adet mayın vardı ve Cevat Paşa o mayınları boğaza döşemeleri talimatı verdi.
Boğazda bulunan tek mayın dökme gemisi Nusret Mayın gemisinin komutanı Hakkı Bey&rsquo
Tükendi
Gelince Haber VerMart ayının 7’sini 8’ine bağlayan gece düşman kuvvetlerinin tahmin edemeyecekleri bir olay gerçekleşecekti. Çanakkale müstahkem mevkii komutanı Cevat Paşa, mayın grubu komutanı Niyazi Bey’e ellerindeki bütün mayınları boğaza döşemelerini emretti. Ancak ellerinde hiç mayın kalmamıştı, 377 adet Alman yapımı mayın daha önce boğaza döşenmiş onlarda düşman mayın temizleme gemileri tarafından tespit edilmiş ve imha edilmişti. Ellerinde sadece Türk yapımı 26 adet mayın vardı ve Cevat Paşa o mayınları boğaza döşemeleri talimatı verdi.
Boğazda bulunan tek mayın dökme gemisi Nusret Mayın gemisinin komutanı Hakkı Bey’e bu 26 mayın verilerek boğaza döşemesi emredildi. Kendinden emin olan düşman kuvvetleri donanma dizilişini bozarak boğaza girmişler ve topların hedefi olmuşlardı. Bir merminin isabet etmesi sonucu hasar alan düşman gemisi manevra yapmak isterken gece denize döşenen mayınlardan birine çarpmış ve batmaya başlamıştı. Oluşan kargaşada düşman gemileri Osmanlı topçularının mevziine girmiş ve top atışları ile birlikte iyice oluşan kargaşada geri kalan mayınlara da çarpmışlardı. Günün sonunda düşman kuvvetleri donanmanın üçte birini kaybetmişti.