Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

6331 Sayılı Kanuna Göre İşveren Vekilinin Yükümlülükleri ve Sorumluluğu

Üretici Liste Fiyat
145,00
120,35
Yorum Yap
Listeye Ekle
2 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için hukukumuzda 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu bu alandaki temel mevzuattır. İşveren vekili, işverenden aldığı temsil yetkisi ve yönetim görevi ile iş sağlığı ve güvenliği sürecinin sağlanmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Kanun, uygulaması bakımı

6331 Sayılı Kanuna Göre İşveren Vekilinin Yükümlülükleri ve Sorumluluğu Hakkında Bilgiler
Ciltsiz :

Tükendi

Gelince Haber Ver

İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için hukukumuzda 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu bu alandaki temel mevzuattır. İşveren vekili, işverenden aldığı temsil yetkisi ve yönetim görevi ile iş sağlığı ve güvenliği sürecinin sağlanmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Kanun, uygulaması bakımından işveren vekilini işveren saymaktadır ve bu husus işveren vekiline ilişkin ciddi tartışmalara sebep olmuştur.
Bu kitapta, işveren vekili kavramı çalışma hukuku alanındaki kanunlar incelenerek bütüncül şekilde ele alınmış, 6331 sayılı Kanun kapsamında işveren vekilinin kim olduğu ve olması gereken hukuk bakımından nasıl değerlendirilmesi gerektiği izah edilmiştir. Yine, iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin işveren vekili sıfatlarının bulunup bulunmadığı konusu ayrıntılı olarak incelenmiştir. İşveren vekilinin iş sağlığı ve güvenliği alanında işverenden aldığı temsil yetkisi ve yönetim görevi doğrultusunda hangi yükümlülüklere tabi olacağı ile yükümlülüklerini ihlal etmesi halinde sorumluluğunun neler olacağı açıklanmıştır. Özellikle, işveren vekilinin sorumluluğu bakımından tartışmalı olan konular doktrin ve hukuk uygulaması bakımından ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.