Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Aktör Mert Turak

Üretici Liste Fiyat
7,41
7,41
Yorum Yap
Listeye Ekle
10+ Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Mert Turakın aktörlüğünü ve sahne sürecini anlatır.
Tiyatro ve sinema gönüllülerine adanmıştır.

Aktör Mert Turak profesyonel veya amatör tiyatro toplulukları, tiyatroya gönül verenler, karakter oyuncu olmaya ve tiyatroya heveslenenler için yazılmış bir kitap! Yazar Hamdi Gültekinin ilk inceleme kitabı. Bu kitap tiyatronun ruhu için yazıldı. diyor Gültekin. Tiyatrocu Gültekinin, 2003 yılından bu yana pürdikkat takip ettiği, hiçbir oyununu kaçırmadığı Mert Turakın yolculuğu hakkında yazdıklarını okuyunca bayağı şaşıracaksınız. Kitap tiyatroda yükselişin zorluklarından bahsediyor ve, bu konuda yalnızsınız, diyor, ancak kendi başarınız sizi hakettiğiniz yerlere çıkarır... Uzun zaman ister, emek ister tiyatro sahnesinde 1800 oyuncu

Aktör Mert Turak Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Yanan Karavan
Yazar : Hamdi Gültekin
Barkod : 9786054403011
Boyut : 14x21
Sayfa Sayısı : 80
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2018
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Mert Turakın aktörlüğünü ve sahne sürecini anlatır.
Tiyatro ve sinema gönüllülerine adanmıştır.

Aktör Mert Turak profesyonel veya amatör tiyatro toplulukları, tiyatroya gönül verenler, karakter oyuncu olmaya ve tiyatroya heveslenenler için yazılmış bir kitap! Yazar Hamdi Gültekinin ilk inceleme kitabı. Bu kitap tiyatronun ruhu için yazıldı. diyor Gültekin. Tiyatrocu Gültekinin, 2003 yılından bu yana pürdikkat takip ettiği, hiçbir oyununu kaçırmadığı Mert Turakın yolculuğu hakkında yazdıklarını okuyunca bayağı şaşıracaksınız. Kitap tiyatroda yükselişin zorluklarından bahsediyor ve, bu konuda yalnızsınız, diyor, ancak kendi başarınız sizi hakettiğiniz yerlere çıkarır... Uzun zaman ister, emek ister tiyatro sahnesinde 1800 oyuncu içinden nasıl olduysa zirveye çıkmak... Yazarın Türk tiyatrosunu samimiyetle eleştirisi ve gelenekçi tiyatro ile modern tiyatronun her platformda bir araya gelmesi gerektiğini belirtmesi, tartışılması gereken onlarca saptamadan yalnızca biri. Kitap yeni kurulan YANAN KARAVAN Yayınlarının Sonbahar 2012 serisinde, diğer yedi Türk yazarın ve on kitabın ortak konseptinde yayınlandı.

Kitaptan Alıntılar:

Bir çok insan onun henüz genç olduğunu, kitabının hazırlanması için ise erken olduğunu düşünürken, ben beklemeyi hiç istemedim. Çünkü seyircileri onun oyunculuk gücüne hayrandırlar. Seyircidir ölçüm. Seyirci yüceltti mi; sahnede, orada kalırsın. Elbette ki bu da büyük bir sorumluktur.

Sahnedeki tüm çalışanlar işlerini iyi yaparsa, aktör de bunun iç rahatlığıyla sahnedeki yerini alırsa, işte o zaman tiyatromuz olgun, sağlıklı bir şimdiki zaman sürecine girebilir. İyi ışık, iyi senaryo, iyi kostüm, iyi aktörden bahsediyorum burada! Ne var ki bunda? Yahut oyuncu alacak eline maşasını, onu dürtecek, bunu silkeler ve ürkütürsem hallederim, diye iç geçirecek, ve saire. Peki nerede kaldı oyuncu konsantrasyonu? Oyuncunun kimya üretmek derdine kim derman olacak?

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.