Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Alice Harikalar Ülkesinde

Üretici Liste Fiyat
50,00
34,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
3 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Tema ve Değerler

• Birey ve Toplum

• Değerlerimiz

• Hayal Gücü ve Gizemler

 

Lewis Carroll

Asıl adı Charles Lutwidge Dodgson olan Lewis Carroll, 27 Ocak 1832` de İngiltere`nin kuzeyinde

dünyaya geldi. 1861 yılında Oxford Koleji`nden iyi derecede mezun oldu ve matematik alanında

doçentlik ünvanı aldı. 1862 yılında yazmaya başladığı çocuk öyküsü Alice Harikalar Ülkesinde`nin

kahramanı okul müdürünün ortanca kızı Alice`ti. " Alice Harikalar Ülkesinde " ve 1872`de bu öykü-

nün devamı olarak yazdığı " Aynanın İçinden " kısa sürede klasikler

Alice Harikalar Ülkesinde Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Ema Genç
Yazar : Lewis Carroll
Barkod : 9786051836522
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 64
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2023
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Gerçek ismi Charles Dodgson olan İngiliz yazar 1832 yılında Doresbury’de doğdu. Babası bir din adamıydı. Meraklı olduğu müspet ilimlere alanında oğlu Lewis Carroll’u iyi bir matematikçi olarak yetiştirmek istiyordu.
Yazar tam babasının istediği gibi bir çocuktu. Fen bilimleri alanındaki üstün başarısı eğitim hayatı boyunca madalyalar almasını sağladı. Oxford üniversitesine yazıldı.

Okulda oldukça başarılı bir öğrenci olan Lewis Carroll okulu bittikten sonra hemen göreve başladı. . Christ Church okulunda matematik doçenti olarak görev yapmaya başladı.Lewis Carroll önceleri kendi alanında yazmayı başladı. Daha sonra öyle değişik bir kitap yazdı ki bu kitaba kendi adını vermeyi uygun görmedi ve Lewis Carroll takma ismi ile bugün dünya çocuk klasikleri arasında olan Alice Harikalar Diyarında kitabını yayınladı.

Bu kitabını yazarken aile dostlarının kızlarından ilham alarak kafasında tasarladı ve kağıda döktü. Bu kitap yazara büyük bir popülerlik getirdi.Alice Harikalar Diyarında kitabının devamı olarak yazdığı Aynanın İçinden kitabını yayınladı. İlk kitabın ününe yetişememiş olsa da edebiyat eleştirmelerinden olumlu eleştiriler aldı.Yazarlık ve matematik alanları dışında farklı alanlara da ilgi duydu. Amcasından ilham alarak başladığı fotoğrafçılık sayesinde iyi bir fotoğraf sanatçısı olarak da anılmaya başlanıldı. Çekmiş olduğu yarı-nü çocuk fotoğrafları yüzünden sübyancılık ile suçlandı fakat bu suçlamalar hiçbir zaman doğrulanmadı. 14 Ocak 1898 yılında İngiltere’de kız kardeşinin evinde zatürreden dolayı vefat etti.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.