Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Atinalı Timon

Üretici Liste Fiyat
140,00
109,20
Yorum Yap
Listeye Ekle
5 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Shakespeare`in "en acı, en olumsuz tragedyası" olan Atinalı Timon, zengin ve insan canlısı Timon`un merdümgiriz bir insana dönüşmesinin öyküsüdür. Shakespeare, trajedi, hiciv ve komedinin birleşimi olan oyunla, yaşadığı 16. yüzyılın İngilteresi`nin, paranın gücünü önemserken insani değerleri öteleyen anlayışını eleştirir. Edebiyattan müziğe, televizyondan tiyatroya, birçok farklı alanda uyarlamalarına rastladığımız ve yine pek çok yapıta esin kaynağı olan Atinalı Timon, tiksinti ve öfkeyle geri çekildiği Atinalı toplumsal yaşamının yok ediciliğine direnen zengin ve hayırsever bir asil olan Timon`un öyküsü olduğu kadar, kendine y

Atinalı Timon Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Notos Kitap
Yazar : William Shakespeare
Barkod : 9786055904104
Boyut : 12x20
Sayfa Sayısı : 165
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2009
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Shakespeare`in "en acı, en olumsuz tragedyası" olan Atinalı Timon, zengin ve insan canlısı Timon`un merdümgiriz bir insana dönüşmesinin öyküsüdür. Shakespeare, trajedi, hiciv ve komedinin birleşimi olan oyunla, yaşadığı 16. yüzyılın İngilteresi`nin, paranın gücünü önemserken insani değerleri öteleyen anlayışını eleştirir. Edebiyattan müziğe, televizyondan tiyatroya, birçok farklı alanda uyarlamalarına rastladığımız ve yine pek çok yapıta esin kaynağı olan Atinalı Timon, tiksinti ve öfkeyle geri çekildiği Atinalı toplumsal yaşamının yok ediciliğine direnen zengin ve hayırsever bir asil olan Timon`un öyküsü olduğu kadar, kendine yabancılaşan insanın da öyküsü olduğu için güncelliğini koruyor.

"Atinalı Timon karakaygıları, karaçalmaları, ilençleriyle kahramanının insana bütün kapıları kapatan ölümüyle bitseydi, Shakespeare`in `en acı ve olumsuz tragedya`sı olduğu yolundaki değerlendirme, bir ölçüde, geçerli olabilirdi.
Ne ki, Shakespeare okur-izleyiciyi umutsuzluktan, karamsarlığın karabasanından kurtarıp yüreğini bir ölçüde ferahlatır oyunun sonunda."

- Alova

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.