Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Avrupa Güvenliği

Üretici Liste Fiyat
70,00
51,10
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 5-6 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Avrupa`da 16. Yüzyılda yaklaşık beş yüz siyasi birim varken 20. Yüzyıla girildiğinde 25 devlete inmiştir.Bugün , 21. Yüzyılda, Avrupa`da 50 bağımsız devler vardır.1914 -1918 yılları arasın da yapılan 1. Dünya Savaşı , Ekim 1917 Bolşevik İhtilali , 1939`da Doğu Blokunun yıkılması , Doğu Avrupa ve Balkanlardaki etnik kavgalar Almanya`nın ikiye bölünmesi ve birleşmesi gibi daha bir çok olay 20. Yüzyıl Avrupası`nın belirleyici güvenlik / güvenliksiz olaylar olmuştur.Günümüzde , üklerin sahip olduğu silahların toplamı dünyayı on beş kez yok edecek miktardadır.Bu durum dünya barışının ne kadar kez yok edecek miktardadır.Bu duurm dünya başının ne ka

Avrupa Güvenliği Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Barış Kitap
Yazar : Haydar Çakmak
Barkod : 9786057560643
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 336
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2019
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Avrupa`da 16. Yüzyılda yaklaşık beş yüz siyasi birim varken 20. Yüzyıla girildiğinde 25 devlete inmiştir.Bugün , 21. Yüzyılda, Avrupa`da 50 bağımsız devler vardır.1914 -1918 yılları arasın da yapılan 1. Dünya Savaşı , Ekim 1917 Bolşevik İhtilali , 1939`da Doğu Blokunun yıkılması , Doğu Avrupa ve Balkanlardaki etnik kavgalar Almanya`nın ikiye bölünmesi ve birleşmesi gibi daha bir çok olay 20. Yüzyıl Avrupası`nın belirleyici güvenlik / güvenliksiz olaylar olmuştur.Günümüzde , üklerin sahip olduğu silahların toplamı dünyayı on beş kez yok edecek miktardadır.Bu durum dünya barışının ne kadar kez yok edecek miktardadır.Bu duurm dünya başının ne kadar tehlikeli bir noktada olduğunun kanıtıdır.Ayrıca dünyayı yöneten insanların da barış konusunda samimiyetsiz olduklarının da göstergesidir.

19. Yüzyıla kadar Avrupa güvenliğini tehdit eden en önemli unsur Türk İmparatorluğu , Osmanlı olmuştur.Türklerin dışında Avrupa güvenliğini tehdit eden en önemli bir dış tehlike olmamıştır.Türkler 18. Yüzyılın sonun da zayıflayıp tehlike olmamıştır.Türkler 18. Yüzyılın sonun da zayıflayıp tehlike olmaktan çıkınca , Avrupa güvenliğinin en büyük tehdit yine Avrupanın kendisi olmuştur.Avrupa ülkeleri arasındaki rekabet , ideolojik farklılık , ekonomik ve politik çıkarlar , toprak ve etnik kökenli kavgalar , olumsuz tarihi miraslar , Avrupa güvenliğini tehdit eden ve zaman zaman da bozan unsurlar olmuştur. Avrupa 20. Yüzyılı Doğu ve Batı Blokları arasındaki Soğuk Savaşa geçmiştir.21.Yüzyıla Avrupa`nın bütünleşmesi ,Doğu Blokunun Avrupalı üyeleriyle kaynaşma ve ABD ile çıkar çatışmasını doğru giden bir görüntüyle girmiştir.Avrupa ;İslam dünyası ile sıkıntılı , Çince ile mesafeli , Rusya ile barışma dönemindedir. Terörizm , etnik sorunlar ve sınır kavgaları , ciddi çevre kirliliği , antidemokratik rejimler , yoksulluk , gelir dengesizliği ve kitle imha silahları , Rusya`nın tekrar güçlenip uluslararası denge ülkesi olma çabaları ,Çin`in çok güçlenmesi Avrupa güvenliğini en azından 21. yüzyılın ilk yarısında meşgul edecek veya kıta küresel güvenliği bekleyen tehditler olarak görülmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.