Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Baki

Üretici Liste Fiyat
120,00
78,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
4 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Sultanü’ş-şu‘arâ/Şairlerin Sultanı unvanına layık görülmüş Bâki, Kanunî Sultan Süleyman devri şairi. Hem kendisi gibi şair ve sanatkâr Kanunî’nin himayesinde olması hem de ilimdeki yetkinliğiyle Osmanlı’da Rumeli kazaskerliğine kadar yükselmiş. Tanıklık ettiği Kanunî, San Selim, Üçüncü Murad ve Üçüncü Mehmed devirlerinde hürmet görmüş Bâki, meşhur *Kanunî Mersiyesi*nin yanında bu dört padişaha ve devrin ileri gelenlerine kasideler yazmış.

Ayrıca, Divan şiirinin en kudretli dil üstatlarından Bâki’nin şiirlerinde yaşadığı zamanın olaylarını, hâllerini ve âdetlerini gösteren çok sayıda mısraya rastlarız.

Klasik Edebiyat ve Tasavvuf Tarihi alanlarında çok önemli yere sahip Abdülbâki Gölpınarlı büyük şairi, hayatı ve eserlerinden

Baki Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Kapı Yayınları
Yazar : Abdülbaki Gölpınarlı
Barkod : 9786055107451
Boyut : 11x16
Sayfa Sayısı : 180
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2014
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Sultanü’ş-şu‘arâ/Şairlerin Sultanı unvanına layık görülmüş Bâki, Kanunî Sultan Süleyman devri şairi. Hem kendisi gibi şair ve sanatkâr Kanunî’nin himayesinde olması hem de ilimdeki yetkinliğiyle Osmanlı’da Rumeli kazaskerliğine kadar yükselmiş. Tanıklık ettiği Kanunî, San Selim, Üçüncü Murad ve Üçüncü Mehmed devirlerinde hürmet görmüş Bâki, meşhur “Kanunî Mersiyesi”nin yanında bu dört padişaha ve devrin ileri gelenlerine kasideler yazmış.

Ayrıca, Divan şiirinin en kudretli dil üstatlarından Bâki’nin şiirlerinde yaşadığı zamanın olaylarını, hâllerini ve âdetlerini gösteren çok sayıda mısraya rastlarız.

Klasik Edebiyat ve Tasavvuf Tarihi alanlarında çok önemli yere sahip Abdülbâki Gölpınarlı büyük şairi, hayatı ve eserlerinden seçmelerle tanıma fırsatı veren bu çalışmasında şöyle tasvir ediyor:
Bâki; güzel, nakışlı, süslü, bir çeşmeden ahenktar şırıltılarla akan ve güneşin ziyasıyla bize rengârenk gökkuşakları gösteren saf hava...

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.