Menü
Hesabım
Sepetim

Belgeler ve Tanıklarla Türk-Ermeni İlişkilerinde Tarihi Gerçekler

Üretici Liste Fiyat
295,00
191,75
Yorum Yap
Listeye Ekle
4 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

1914 Kış- 1915 ilkbahar aylarında biz Kafkaslardaki bütün Ermeniler ittifak Devlerinin tam bir zafer kazanacağından ve Türkiye’nin yenilip parçalanacağından çok emindik. Ermeni halkının bağımsızlığına kavuşacağına inanarak büyük ümitlere ve coşkuyla ayaklandık. Ermeni Başbakanı Ovanes/Katchaznouni -1923 Bükreş

Ermenilerin soykırım iddialarının arkasında Türkiye’den toprak koparma talebi vardır. Bunun en somut delili de Ermenistan’ın 1991 Bağımsızlık Bildirgesidir. Bu bildirgede, Doğu Anadolu’daki 250 bin kilometrekare Türk toprağı ‘Batı Ermenistan’ olarak nitelendirilir. Bağımsızlık Bildirgesi Anayasanın bir parçasıdır; Erme

Belgeler ve Tanıklarla Türk-Ermeni İlişkilerinde Tarihi Gerçekler Hakkında Bilgiler
Türü : Dünya Siyaseti ve Politikası
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 470
ISBN : 9789752977938
Basım Yılı : 0
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

1914 Kış- 1915 ilkbahar aylarında biz Kafkaslardaki bütün Ermeniler ittifak Devlerinin tam bir zafer kazanacağından ve Türkiye’nin yenilip parçalanacağından çok emindik. Ermeni halkının bağımsızlığına kavuşacağına inanarak büyük ümitlere ve coşkuyla ayaklandık. Ermeni Başbakanı Ovanes/Katchaznouni -1923 Bükreş

Ermenilerin soykırım iddialarının arkasında Türkiye’den toprak koparma talebi vardır. Bunun en somut delili de Ermenistan’ın 1991 Bağımsızlık Bildirgesidir. Bu bildirgede, Doğu Anadolu’daki 250 bin kilometrekare Türk toprağı ‘Batı Ermenistan’ olarak nitelendirilir. Bağımsızlık Bildirgesi Anayasanın bir parçasıdır; Ermeniler Türkiye’den toprak talebini anayasa hükmü haline getirmiştir.

- Prof. Ümit Özdağ

Ermeni Cumhurbaşkanlığı resmi flamasında Ağrı Dağı ve Nuh’un Geminsin arkı vardır. Çünkü Ermenilere göre Ağrı Dağı kendilerine aittir. Türkiye’nin buna nasıl seyirci kalabildiğini anlayamıyorum.

- Prof. Erich Feigl

Bazı dünya parlamentoları Mavi Kitap’ta yazılanların doğruluğuna güvenerek, 1915 olayları için soykırım kararı vermiştir. Oysa kitabın yazarı bilgilerinin hiç de sağlam olmadığını şöyle itiraf etmektedir: ‘Sayın profesör, yakında hükümetin Mavi Kitabı olarak basılacak kitabın taslağını size gönderiyorum. Belirgin yanlışları gösterebilir misiniz? Bu alandaki bilgimin büyük kısmı sağlam değil ve ikinci eldendir’. Bir diğer mektupta da Ermeni liderine istediği bilgileri koyması için kitap taslağını sunduğu yazılıdır: ‘Ekselans, Mavi Kitabın dokümanlarının ilk provalarını size gönderiyorum. Eğer düzeltme yaparsanız, veya önerilerinizi yazarsanız çok mutlu olacağım. Bu ilk baskı provalarını inceledikten sonra lütfen bana geri gönderin, çünkü elime geçer geçmez Mavi Kitabı baskıya vereceğim.

- Arnold Toynbee, 23 Haziran 1916

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.