Menü
Hesabım
Sepetim

Bir Merkeze Sahip Olmak

Üretici Liste Fiyat
210,00
147,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
5 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Bu kitabın ilk bölümü *Bir Merkeze Sahip Olmak (To Have A Center)* başlığını taşımaktadır. Bu başlık, müteakip bölümleri kendi usulünce takdim etmekte, antropolojiyi bütün seviyelerinde ele almakta, ve metafizik ve manevi hayatı konu edinmektedir.

Halidi hikmet (sophia perennis) bir *hümanizm* midir? Cevap, ilkece *evet* olacaktır. Ama gerçekte cevap *hayır* olacaktır; çünkü terimin geleneksel anlamı itibarıyla hümanizm fiilen, mutlak manada insanı değil, düşmüş insanı yüceltmektedir. Modernlerin hümanizmi pratikte, parçalı insana yönelik bir faydacılıktır; insanın kendisini, mümkün olduğunca faydasız olan insanlığa mümkün olduğunca faydalı kılma iradesidir. İntegral antropolojiye gelince, biz kesinlikle bu kitapta ona dair bi

Bir Merkeze Sahip Olmak Hakkında Bilgiler
Türü : Diğer
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 191
ISBN : 9789755747804
Basım Yılı : 2025
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

“Hümanistik kültür, ideoloji ve dolayısıyla din olarak işlevde bulunduğu için öz itibarıyla şu üç şeyi bilmemekte kendini gösterir Tanrıʼnın ne olduğunu bilmemek; çünkü hümanistik kültür Tanrıʼya öncelik vermez. 2) İnsanın ne olduğunu bilmemek; çünkü hümanistik kültür insanı Tanrıʼnın yerine koyar. 3) Hayatın anlamının ne olduğunu bilmemek; çünkü bu kültür kendini geçici şeylerle oyalanmak ve o şeylere suçlu bilinçsizliğiyle dalmakla sınırlandırır.”
“Tanrı evrenden çıkarıldığında, evren bir kayalar veya buz yabanına dönüşür; hayat ve sıcaklıktan mahrum olur ve kâmilen gerçek olana ilişkin bir sezgisi olan her insan bunun gerçeklik olması gerektiğini kabul etmez; çünkü gerçeklik kayalardan oluşsaydı, onda çiçeklere veya herhangi bir güzellik ve tatlılığa yer olmazdı.”
“Her insan Tanrı sevgisi aracılığıyla ‘ne ise o olmayaʼ çalışmalı, kendisini, kendisini bozan ve Düşüşʼün izlerinden ibaret olan yapay üstyapılardan soyutlamaya gayret etmeli, böylece tekrar kökü kurtarıcı kesin bilgi/yakîn ve tepesi ilahi cemali müşahede huzuru olan bir ağaç olmalıdır. İnsan tabiatı kendisinin İlahi Modelʼine ilişkin birleştirici bilgiye karşı eğilimlidir: sevgi ve yumuşak kalp, tek bir şeydir (amore eʼl cuor gentil sono una cosa).”

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.