Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Merkez Yerel İlişkileri ve Vesayet Denetimi

Üretici Liste Fiyat
300,00
264,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
2 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Türkiye 2017 yılından itibaren yeni bir hükümet sistemi ile yönetilmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak belirlenen sistem klasik hükümet etme modelleri içerisinde yer almamakla birlikte başkanlık sisteminin aasli unsurlarını bünyesinde barındırmaktadır.

Yeni sistem Türkiye’de kamu yönetiminin iki temel bileşeninden merkezi yönetimin yapı ve işleyişini dönüştürmekte ve yeni hükümet etme modeline uyumlaştırmaktadır. Diğer taraftan kamu yönetiminin diğer unsuru olan yerel yönetimler ise söz konusu uyum sürecinin şimdilik dışında kalmıştır. Eserde, merkezi yönetimde olduğu gibi yerel yönetimler

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Merkez Yerel İlişkileri ve Vesayet Denetimi Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Akademisyen Kitabevi
Yazar : Ünal Küçük
Barkod : 9786257707039
Boyut : 16x24
Sayfa Sayısı : 282
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2020
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Türkiye 2017 yılından itibaren yeni bir hükümet sistemi ile yönetilmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak belirlenen sistem klasik hükümet etme modelleri içerisinde yer almamakla birlikte başkanlık sisteminin aasli unsurlarını bünyesinde barındırmaktadır.

Yeni sistem Türkiye’de kamu yönetiminin iki temel bileşeninden merkezi yönetimin yapı ve işleyişini dönüştürmekte ve yeni hükümet etme modeline uyumlaştırmaktadır. Diğer taraftan kamu yönetiminin diğer unsuru olan yerel yönetimler ise söz konusu uyum sürecinin şimdilik dışında kalmıştır. Eserde, merkezi yönetimde olduğu gibi yerel yönetimler alanında da yeni sistemin dönüştürücü etkisinin kaçınılmaz olacağı savunulmaktadır.

Eser, Türkiye’de meydana gelen merkezi yönetim ve yerel yönetim ilişkilerini detaylı tarihsel analiz ve ülke karşılaştırmaları ile ele almaktadır. Eserde, Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinden günümüze, merkezi yönetim ve yerel yönetim ilişkilerinde yaşanan değişimler idari, hukuki, siyasi ve mali açılardan kapsamlı bir şekilde ele alınarak, tarihsel bir perspektifle günümüz merkez-yerel ilişkileri aydınlatılmakta ve söz konusu ilişkilerin temel karakteristiği ortaya konulmaktadır.

Yerel yönetim birimleri ile merkezi yönetim birimleri arasında yoğun tartışmaların yaşandığı bir dönemde, farklı hükümet sistemleriyle yönetilen ülke örneklerine yer vermesi ve Türkiye’nin merkezi yönetim ve yerel yönetim ilişkilerine yönelik tarihsel sürecini ortaya koyması nedeniyle söz konusu çalışma konuya ilişkin aydınlatıcı bir kaynak olacaktır.

Ünal KÜÇÜK

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.