Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Dede Korkut Hikayeleri

Üretici Liste Fiyat
75,00
58,50
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 4-5 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Dede Korkut Hikayeleri bir şahsın eseri değildir. O, bir milletin ortak sanat dehasının verimidir. İçinde yer alan hikayeler, büyük bir destanın yazıya geçirilmiş ve bu yolla günümüze ulaşmış parçalarındandır.

Dede Korkut Hikayeleri, değişik açılardan yaklaşıldığında daha iyi fark edilen bir çok üstün kullanışlı, etkileyici kurgulama ve anlatım tekniği ayrı ayrı ele alınması gereken konulardır. Her hikaye, milletimizin geçmişine ait zengin hayat sahnelerinin yansıtıldığı birer tablo gibidir. Bununla beraber hiç kuşku yok ki, en fazla dikkat etmemiz gereken yönlerinden biri Dede Korkut Hikayeleri’nin ortaya koyduğu süzülmüş insan portresidir: Bir milleti kendisi yapan kişilik portresi... Bu kişiliğin özünde kahramanlık, erdem sahibi

Dede Korkut Hikayeleri Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Bilge Kültür Sanat
Yazar : Dede Korkut
Barkod : 9789756316795
Boyut : 12.5x19.5
Sayfa Sayısı : 232
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2022
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Dede Korkut Hikayeleri bir şahsın eseri değildir. O, bir milletin ortak sanat dehasının verimidir. İçinde yer alan hikayeler, büyük bir destanın yazıya geçirilmiş ve bu yolla günümüze ulaşmış parçalarındandır.

Dede Korkut Hikayeleri, değişik açılardan yaklaşıldığında daha iyi fark edilen bir çok üstün kullanışlı, etkileyici kurgulama ve anlatım tekniği ayrı ayrı ele alınması gereken konulardır. Her hikaye, milletimizin geçmişine ait zengin hayat sahnelerinin yansıtıldığı birer tablo gibidir. Bununla beraber hiç kuşku yok ki, en fazla dikkat etmemiz gereken yönlerinden biri Dede Korkut Hikayeleri’nin ortaya koyduğu süzülmüş insan portresidir: Bir milleti kendisi yapan kişilik portresi... Bu kişiliğin özünde kahramanlık, erdem sahibi olma ve coşkun bir yaşama sevinci bulunmaktadır. Coşku ve aşk, insandan hayvana oradan doğaya yayılan bir öz taşır. Tanrı ve onun peygamberine ulaşır.

Dede Korkut Hikayeleri için bazı ibilim adamları "Bütün Türk edebiyatını terazinin bir gözüne, Dede Korkut’u öbür gözüne koyarsanız, yine Dede Korkut ağır basar" demişlerdir. Bu söz, Türk edebiyatının diğer eserlerini küçümsemek değil, Dede Korkut’un yüksek değerini ortaya koymak için böyle söylenmiştir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.