Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Devlet

Üretici Liste Fiyat
46,00
31,28
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 6-7 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

“Ya hükümdarlar filozof yahut da filozoflar hükümdar olmalıdırlar; böyle olmazsa, devlet ve insanlık için mutluluk beklenemez.”
Demokrasi anlayışı:
Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar tu¨rer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. Demokrasi despotluğa dönu¨şu¨r.
Demokrasinin esas prensibi, halkın hakimiyetidir. Ama milletin idarecilerini iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmu¨ş olması şarttır. Eğer bu temin edilemezse demokrasi, otokrasiye dönu¨şebilir. Halk övu¨lmeyi sever. Onun için, gu¨zel sözlu¨ demagoglar, kötu¨ de olsal

Devlet Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Arya Yayıncılık
Yazar : Platon (Eflatun)
Barkod : 9789758491346
Boyut : 11x20
Sayfa Sayısı : 140
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2020
Çevirmen : Turan Erdem
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

“Ya hükümdarlar filozof yahut da filozoflar hükümdar olmalıdırlar; böyle olmazsa, devlet ve insanlık için mutluluk beklenemez.”
Demokrasi anlayışı:
Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. Demokrasi despotluğa dönüşür.
Demokrasinin esas prensibi, halkın hakimiyetidir. Ama milletin idarecilerini iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu temin edilemezse demokrasi, otokrasiye dönüşebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.