Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Fis Köyünden Kobane’ye Kürt Özgürlük Hareketi

Üretici Liste Fiyat
168,00
139,44
Yorum Yap
Listeye Ekle
3 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Bu çalışmayı, günümüzde Ortadoğu`nun en devrimci siyasal ve sosyal hareketlerinden birisi olarak öne çıkan Kürt özgürlük hareketini ve onun Türkiye siyasetindeki yerini anlama çabası olarak tanımlamak mümkün.

Türkiye siyasetinin 1960’lı yıllarda “Doğu sorunu”, 1960’lar sonlarından itibaren de “Kürt sorunu” başlığı altında ele alınan konusunun 80`li yılların sonlarına kadar farklı özneleri bulunmaktaydı. Ancak 1984 sonrası PKK bu alanda yepyeni bir özne olarak yükseldi ve kelimenin gerçek anlamında bir siyasal harekete, bir başka deyişle ülke ve bölge gündemini etkileyen bir

Fis Köyünden Kobane’ye Kürt Özgürlük Hareketi Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Versus Kitap Yayınları
Yazar : Ergun Aydınoğlu
Barkod : 9786054972166
Boyut : 13x21
Sayfa Sayısı : 216
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2014
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Bu çalışmayı, günümüzde Ortadoğu`nun en devrimci siyasal ve sosyal hareketlerinden birisi olarak öne çıkan Kürt özgürlük hareketini ve onun Türkiye siyasetindeki yerini anlama çabası olarak tanımlamak mümkün.

Türkiye siyasetinin 1960’lı yıllarda “Doğu sorunu”, 1960’lar sonlarından itibaren de “Kürt sorunu” başlığı altında ele alınan konusunun 80`li yılların sonlarına kadar farklı özneleri bulunmaktaydı. Ancak 1984 sonrası PKK bu alanda yepyeni bir özne olarak yükseldi ve kelimenin gerçek anlamında bir siyasal harekete, bir başka deyişle ülke ve bölge gündemini etkileyen bir siyasal güce dönüştü ve çevresinde dev bir sosyal hareket yarattı.

Ergun Aydınoğlu`nun bu çalışması ağırlıklı olarak PKK hareketinin siyasal ve programatik evrimine odaklanıyor. Bu evrimi ve bunun Türkiye siyasal yaşamı açısından anlamını daha iyi kavrayabilme çabasının ifadesi olarak, PKK’nin ideolojik kökleri, başta “liderlik kültü” olmak üzere PKK’ye egemen olan politik kültür, "Öcalan-Devlet ilişkileri”ne dair komplo teorilerinin eleştirisi, Öcalan’ın teorisyenliğinin sınırları, bir stratejist ve taktisyen olarak Öcalan ve Kürt hareketinin siyasal aktörlüğünün boyutlarını geliştiren ve onun bir sosyal harekete dönüşmesini ifade eden yasal Kürt partileri gibi konular da çalışmaya dahil ediliyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.