Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Gayrimenkul Danışmanının El Kitabı

Üretici Liste Fiyat
210,00
195,30
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 5-6 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Türk Borçlar Kanunu`nda düzenlenen taşınmaz simsarlığı sözleşmesi, pratikte emlak danışmanları ile müşteriler arasında düzenlenen emlak danışmanlığı sözleşmesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 6502 Sayılı TKHK ile bu simsarlık sözleşmesi tüketici hukuku kapsamına alınmıştır. Bunun sonucu olarak taraflardan birisinin tüketici olduğu uyuşmazlıkların tüketici mahkemelerinde görülmesinin önü açılmıştır. Bu düzenleme sonrası tüketici uyuşmazlıkları için arabulucuya başvurulması dava şartı olarak düzenlenmiştir. Bu nedenle emlak danışmanlarının emlak komisyon ücreti alacağı nedeniyle borçlu hakk

Gayrimenkul Danışmanının El Kitabı Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Seçkin Yayıncılık
Yazar : Ömer Faruk İlgün
Barkod : 9789750287275
Boyut : 13x19
Sayfa Sayısı : 210
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2023
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Türk Borçlar Kanunu`nda düzenlenen taşınmaz simsarlığı sözleşmesi, pratikte emlak danışmanları ile müşteriler arasında düzenlenen emlak danışmanlığı sözleşmesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 6502 Sayılı TKHK ile bu simsarlık sözleşmesi tüketici hukuku kapsamına alınmıştır. Bunun sonucu olarak taraflardan birisinin tüketici olduğu uyuşmazlıkların tüketici mahkemelerinde görülmesinin önü açılmıştır. Bu düzenleme sonrası tüketici uyuşmazlıkları için arabulucuya başvurulması dava şartı olarak düzenlenmiştir. Bu nedenle emlak danışmanlarının emlak komisyon ücreti alacağı nedeniyle borçlu hakkında ilamsız icra takibi başlatabilecekleri, bu takibe itiraz edilmesi halinde arabulucuya başvurunun zorunlu olduğuna dair açıklamalara da eserde yer verilmiştir.
Tüm bu yasal düzenlemelere rağmen emlak danışmanlarının eksik veya hatalı iş ve işlemleri sonrası emek ve ücret kaybına uğradığı görülmüştür. Bu nedenle emlak danışmanlarının sundukları hizmet sonrası düzenlenen sözleşmenin önemi burada ortaya çıkmaktadır. Emlak danışmanının hak ettiği ücretin ödenmemesi durumunda konunun Anayasa Mahkemesi`ne bireysel başvuru olarak götürüldüğü ve Mahkemece ihlal kararı verildiği görülmüştür. Bu karar, önemi nedeniyle eserde yer almıştır.
Eserde; tüketici-müşterinin emlak danışmanıyla aralarında yazılı sözleşme olmasına rağmen, emlak danışmanının aradan çıkartması halinde sonuçlarının ne olacağı ayrıntılı ve uygulamadan örneklerle ele alınmıştır.
Eser sayesinde emlak danışmanlarının hak kayıplarının önlenmesi yanında, tüketicilerin imzaladığı emlak danışmanlığı sözleşmesiyle üstlendiği borçların ne olduğu konusunda tarafların bilgilendirilmesi amaçlanmıştır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.