Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Hadis Problemleri

Üretici Liste Fiyat
150,00
109,50
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 5-6 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Güzelliklerin hep oralardan misallendirildiğini görüp, eski günlerin hasretiyle iç çeken günümüz Müslüman aydını, *bugün aynı güzelliklerin neden yaşanamadığını* sorgulamaktadır. Bunu yaparken, eksikliğin nereden başladığını görmekte ve «Kur’an-Sünnet» eksenli bir hayatı yeniden inşa etmek gerektiğine inanmaktadır. Sağlam ve sağlıklı bir ümmet oluşturabilmek için, bizlere ulaşan hadis malzemesinin tekrardan irdelenmesi ve rivayetler içinden güvenilir Kur’an yorumunu çıkarmanın önceliği olduğunu gözlemektedir. Geldiği safhadan sonra, gayretlerini tabiî olarak hadisin bu sahasına teksîf etmektedir.

Bu duruma bakarak şunu rahatça söyleyebiliriz: İçinde yaşadığımız süreç, geleneği inkâr etmeden hadisin senede ilave olarak daha ziyade b

Hadis Problemleri Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Ensar Neşriyat
Yazar : Enbiya Yıldırım
Barkod : 9786057619129
Boyut : 14x21
Sayfa Sayısı : 340
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2022
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Güzelliklerin hep oralardan misallendirildiğini görüp, eski günlerin hasretiyle iç çeken günümüz Müslüman aydını, “bugün aynı güzelliklerin neden yaşanamadığını” sorgulamaktadır. Bunu yaparken, eksikliğin nereden başladığını görmekte ve «Kur’an-Sünnet» eksenli bir hayatı yeniden inşa etmek gerektiğine inanmaktadır. Sağlam ve sağlıklı bir ümmet oluşturabilmek için, bizlere ulaşan hadis malzemesinin tekrardan irdelenmesi ve rivayetler içinden güvenilir Kur’an yorumunu çıkarmanın önceliği olduğunu gözlemektedir. Geldiği safhadan sonra, gayretlerini tabiî olarak hadisin bu sahasına teksîf etmektedir.

Bu duruma bakarak şunu rahatça söyleyebiliriz: İçinde yaşadığımız süreç, geleneği inkâr etmeden hadisin senede ilave olarak daha ziyade başka kriterlerle tahlîle tabi tutulacağı bir dönem olacaktır.

Elinizdeki eser, bu yeni yaklaşımın örneklerini ihtiva eden bir çalışmadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.