Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

İdeolojinin Büyülü Çemberi

Üretici Liste Fiyat
360,00
262,80
Yorum Yap
Listeye Ekle
6 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Ernesto Laclau ile Chantal Mouffe, Slavoj Zizek ve Judith Butler’ın postmarksist söylem teorileri, Solun projesini yeniden kurmak açısından önemli bir iddia taşıyorlar. Solun programı, politikası ve seçimleri, tarihsel komu¨nizmin çöku¨şu¨ ve ku¨reselleşmenin yu¨kselişinin ardından köklu¨ bir şekilde sorgulanıyor. Anlaşılan toplumsal sahanın artan karmaşıklığı ve felsefe, siyaset, ku¨ltu¨rel çalışmalar ve toplumsal teorideki özcu¨lu¨k karşıtı teorilerin yaygın kabulu¨, tarihsel materyalist sınıf analizini saldırıya açık hale getirmiştir.

Sosyal teorinin, ideolojik söylem teorisinin üzerine yıkılmasına karşı olan Geoff Boucher, bu yeni felsefi idealizm biçiminin göreceli çıkarımlarını hedef alarak çağdaş düşünce alanının titiz bir h

İdeolojinin Büyülü Çemberi Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Doruk Yayınları
Yazar : Geoff Boucher
Barkod : 9789755537405
Boyut : 14x21
Sayfa Sayısı : 360
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2019
Çevirmen : Akın Sarı
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Ernesto Laclau ile Chantal Mouffe, Slavoj Zizek ve Judith Butler’ın postmarksist söylem teorileri, Solun projesini yeniden kurmak açısından önemli bir iddia taşıyorlar. Solun programı, politikası ve seçimleri, tarihsel komünizmin çöküşü ve küreselleşmenin yükselişinin ardından köklü bir şekilde sorgulanıyor. Anlaşılan toplumsal sahanın artan karmaşıklığı ve felsefe, siyaset, kültürel çalışmalar ve toplumsal teorideki özcülük karşıtı teorilerin yaygın kabulü, tarihsel materyalist sınıf analizini saldırıya açık hale getirmiştir.

Sosyal teorinin, ideolojik söylem teorisinin üzerine yıkılmasına karşı olan Geoff Boucher, bu yeni felsefi idealizm biçiminin göreceli çıkarımlarını hedef alarak çağdaş düşünce alanının titiz bir haritasını çıkarmaya çalışıyor. Detaylı ve içkin bir eleştiri sunan Boucher, eleştirel dikkatini Laclau ve Mouffe, Butler ve Zizek’in ‘postmarkizm’i’ üzerine yoğunlaştırıyor. Yakın okumayı ve dikkatle açıklamayı politik niyetle birleştiren Boucher, bu çağdaş teorik eğilimlerde örneklenen göreceliliği modernitenin çözülemeyen felsefi sorunlarına bağlıyor. Sonuç olarak, Boucher, postmarksist teorinin büyülü ideolojisinden bir çıkış olarak ‘öznitelik’ e işaret ediyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.