Kazandıran Mayıs İndirimleri Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

İmar Hukuku Dersleri

Üretici Liste Fiyat
375,00
367,50
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 5-6 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Kitap yeni baskısında bütünüyle gözden geçirilmiş, başta 7181 sayılı Kanunla 3194 sayılı İmar Kanunu`nda yapılanlar olmak üzere, imar mevzuatında yapılan değişiklikler, mahkeme kararları ve öğretideki gelişmeler ışığında güncellenmiştir.

Kitapta imar hukukunun genel hükümlerine yer verilmekte birlikte, yeri geldikçe imar hukukunun özel hükümlerine de yer verilmeye çalışılmış, özel imar düzenine tabi yerlerdeki imar uygulamalarına da değinilmiştir. Ayrıca İmar Kanunu`nun 42. maddesindeki imar para cezaları da güncellenmiştir.

Kitabın esas amacı, mimarlık, mühendislik ve mimarlık, hukuk fakülteleri ile iktisadi ve

İmar Hukuku Dersleri Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Seçkin Yayıncılık
Yazar : Halil Kalabalık
Barkod : 9789750279102
Boyut : 16x24
Sayfa Sayısı : 672
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2022
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Kitap yeni baskısında bütünüyle gözden geçirilmiş, imar mevzuatında yapılan tüm değişiklikler, mahkeme kararları ve öğretideki gelişmeler ışığında güncellenmiştir.

Kitabın esas amacı; hukuk fakülteleri ile iktisadi ve idari bilimler ve siyasal bilgiler fakülteleri, mimarlık, mühendislik ve mimarlık fakülteleri gibi programında imar hukuku derslerine yer veren yükseköğretim programlarının ders kitabı ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Diğer taraftan bu kitap ayrıca, imar hukuku konusunda başvuru kaynağı arayan başta belediye imar müdürlüğü servisleri, imar komisyonu üyeleri, avukatlar, mühendis ve mimarlar ile imar hukukunda çalışan öğretim elemanları olmak üzere, herkese bu konularda yardımcı olmak üzere hazırlanmış, derli toplu ve sistematik bir eser olma iddiasındadır.

Kitapta, imar hukukunun tüm konularına sistematik bir şekilde değinilmekte ve idarenin hukuka aykırı imar işlem ve uygulamalarına karşı itiraz ve dava yolları gösterilmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.