Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

İnsan Hakları

Üretici Liste Fiyat
200,00
100,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 5-6 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Bu çalışmanın amacı, “insan hakları” kavramının felsefi bir incelemesini yaparak hem tarihsel süreçteki gelişme ve değişmelerini örneklemek hem de kavramın günümüzdeki anlamını ele alabilmektir. Çalışma, iki ana yaklaşımdan yola çıkarak hazırlanmıştır. Birinci yöntemimiz, “insan hakları” kavramının sistematik çözümlemesini yapmaktır. Bu nedenle, ilk yedi bölüm “insan hakları” kavramını değişik alt başlıklarda ele alıp, kavramın felsefi bir çözümlemesini yapmayı amaçlamıştır. İkinci yöntem ise, “insan hakları” kavramı üzerine yazılan yazıları bir araya getirip okuyucu ile bu

İnsan Hakları Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Sentez Yayınları
Yazar : A. Kadir Çüçen
Barkod : 9786055790622
Boyut : 16x24
Sayfa Sayısı : 431
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2013
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Bu çalışmanın amacı, “insan hakları” kavramının felsefi bir incelemesini yaparak hem tarihsel süreçteki gelişme ve değişmelerini örneklemek hem de kavramın günümüzdeki anlamını ele alabilmektir. Çalışma, iki ana yaklaşımdan yola çıkarak hazırlanmıştır. Birinci yöntemimiz, “insan hakları” kavramının sistematik çözümlemesini yapmaktır. Bu nedenle, ilk yedi bölüm “insan hakları” kavramını değişik alt başlıklarda ele alıp, kavramın felsefi bir çözümlemesini yapmayı amaçlamıştır. İkinci yöntem ise, “insan hakları” kavramı üzerine yazılan yazıları bir araya getirip okuyucu ile buluşturmayı amaçlamaktadır. Böylece kavramı farklı düşünür ve felsefecilerin nasıl yorumladıklarını, ortaya koyduklarını göstermeye çalıştık.

Bu çalışmanın ortaya çıkma süreci, verdiğim insan hakları dersi ve çeşitli toplantılarda kavram üzerine yaptığım konuşmaları kapsamaktadır. Ülkemizde bu konuda çalışanların olmasına rağmen derli toplu olan çalışmaların sayısı çok azdır. Bu çalışma hem çeşitli eğitim kurumlarında okutulan insan hakları dersleri için bir kaynak olmayı hem de insan hakları üzerine bilgi edinmek isteyen genel okuyucuları göz önüne alınarak hazırlanmıştır.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.