Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

İslam Hukukuna Giriş

Üretici Liste Fiyat
280,00
204,40
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 7-8 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Temel esasları Kur’an ve Sünnet tarafından belirlenmiş daha son­ra da ihtiyaçlar ölçüsünde müçtehitlerce geliştirilerek Müslü­man toplumların hukuk düzeni olarak asırlar boyunca yürürlükte kal­mış bulunan İslam hukuku haklı olarak batıda ve doğuda bilimsel çev­relerin büyük ilgisini çekmiştir. Bu çerçevede onunla ilgili Batı dünyasında ve İslâm aleminde üniversite ve enstitülerde kürsüler kurulmuş, ilmî toplantılar düzenlenmiş, bilimsel periyodiklerde inceleme konusu yapılmış ve kuruluş devrinden günümüze gelinceye kadar da bu alanda zengin bir lit

İslam Hukukuna Giriş Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Hikmetevi Yayınları
Yazar : Saffet Köse
Barkod : 9786058041738
Boyut : 16x24
Sayfa Sayısı : 328
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2022
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Temel esasları Kur’an ve Sünnet tarafından belirlenmiş daha son­ra da ihtiyaçlar ölçüsünde müçtehitlerce geliştirilerek Müslü­man toplumların hukuk düzeni olarak asırlar boyunca yürürlükte kal­mış bulunan İslam hukuku haklı olarak batıda ve doğuda bilimsel çev­relerin büyük ilgisini çekmiştir. Bu çerçevede onunla ilgili Batı dünyasında ve İslâm aleminde üniversite ve enstitülerde kürsüler kurulmuş, ilmî toplantılar düzenlenmiş, bilimsel periyodiklerde inceleme konusu yapılmış ve kuruluş devrinden günümüze gelinceye kadar da bu alanda zengin bir literatür oluşmuştur. Bu ilgi artarak devam et­mektedir.

Bir ilmi disiplinin tanımı, konusu, amacı, yöntemi, kaynakları, kavramları, ekolleri, tarihi, diğer disiplinlerle olan ilişkisi, problemleri ana hatlarıyla onun çerçevesini çizer. O sahayı yeterince tanımak, anlamak ya da bu alanın herhangi bir konusuyla ilgili söz söyleyebilmek ancak bu hususları ihata etmekle mümkün olabilir. Elinizdeki bu kitap bahis konusu olan hususlarda giriş kabilinden / ana hatlarıyla İslam hukukunu ele almakta, modern hayat ve hukuk tartışmaları bağlamında ona yöneltilen bazı eleştirileri de cevaplamaktadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.