Menü
Hesabım
Sepetim

İşlemeli Kumaş Kitap Kapakları

Üretici Liste Fiyat
250,00
207,50
Yorum Yap
Listeye Ekle
8 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi koleksiyonunda bulunan Türk İslâm sanatı ciltleri içerisinde işlemeli el yazma kitap kapları hakkında daha önce bir araştırma ve inceleme yapılmadığı tespit edilmiştir. Bu ciltlerin esere konu olması bakımından araştırma, inceleme, bire bir tatbikiyle birlikte, kütüphanede mevcut bulunan işlemeli cilt kaplarının geçmişten günümüze kadar geliş süreci, bugünkü durumu ve Türk cilt sanatına katkılarını tespit etmek amacıyla inceleme ve çalışmalar sonucunda kütüphane kataloğu taranarak işlemeli el yazma kitap kabı olarak, dokuz adet eser tespit edilmiştir. Aynı

İşlemeli Kumaş Kitap Kapakları Hakkında Bilgiler
Türü : Geleneksel Sanatlar
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 182
ISBN : 9786253762186
Basım Yılı : 2024
Kağıt Tipi : 1. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi koleksiyonunda bulunan Türk İslâm sanatı ciltleri içerisinde işlemeli el yazma kitap kapları hakkında daha önce bir araştırma ve inceleme yapılmadığı tespit edilmiştir. Bu ciltlerin esere konu olması bakımından araştırma, inceleme, bire bir tatbikiyle birlikte, kütüphanede mevcut bulunan işlemeli cilt kaplarının geçmişten günümüze kadar geliş süreci, bugünkü durumu ve Türk cilt sanatına katkılarını tespit etmek amacıyla inceleme ve çalışmalar sonucunda kütüphane kataloğu taranarak işlemeli el yazma kitap kabı olarak, dokuz adet eser tespit edilmiştir. Aynı zamanda Türk nakış işlemeleri konusunda araştırmalarda kazandığımız bilgiler doğrultusunda eserlerin çizim ve uygulama çalışmaları yapılmıştır.
XVI. yüzyıla kadar devam eden altın sarma, altın sırma işi bu yüzyıldan sonra terk edilmiş; nakışlar mavi, güvez ve samani renklerle işlenmiştir. Süslemelerde, üsluplaşmış bitki ve çiçek motifleri kullanıldığı görülmektedir.
XVIII. yüzyıldan sonra doğal çiçeklerden oluşan motifler tercih edilmiştir. Zamanla altın sırma, çeşitli renklerle karıştırılarak işlenmiş ve bu teknik de XIX. yüzyıla kadar sürmüştür. Bu dönemde işlemelerde; tel, boncuk, inci, değerli taşlar, kadife ipeği, tırtıl, pul, yün ve pamuk iplikleri kullanılmıştır. Kumaş olarak düz ve dokulu kadife, ipek, keten ve el dokuma kumaşların tercih edildiği dikkat çekmektedir. Eser görsellerine yer verilen kitabımızda ayrıca uygulama görselleri de yer almaktadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.