Menü
Hesabım
Sepetim

İzmir Suikastı

Üretici Liste Fiyat
800,00
664,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
5 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

-İzmir Suikastı muhalefeti sindirmek için önceden tertip edilmiş, bir komplodur.

-İzmir Suikastı İttihatçıları saf dışı etmek için yazılmış bir senaryodur.

-Mustafa Kemal Paşa, suikast planlarından haberdardır.

-İzmir Suikastı bir düzmecedir.

-Hükümet, suikast girişiminden haberdar ve olayın olgunlaşmasını bekliyordu.

-Ankara&

İzmir Suikastı Hakkında Bilgiler
Türü : Araştırma - İnceleme
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 844
ISBN : 9786058478367
Basım Yılı : 2023
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

-İzmir Suikastı muhalefeti sindirmek için önceden tertip edilmiş, bir komplodur.

-İzmir Suikastı İttihatçıları saf dışı etmek için yazılmış bir senaryodur.

-Mustafa Kemal Paşa, suikast planlarından haberdardır.

-İzmir Suikastı bir düzmecedir.

-Hükümet, suikast girişiminden haberdar ve olayın olgunlaşmasını bekliyordu.

-Ankara’da herkes bir suikast girişiminin varlığından haberdardı.

-Reisicumhur Mustafa Kemal Paşa’yı öldürmek amacıyla İzmir’e giden suikastçıların attıkları her adım emniyet tarafından biliniyordu.

-İzmir Suikastı girişimi başarılı bir istihbarat çalışması sonucu akamete uğratılmıştır.

-İstiklal Mahkemelerinin 1926 yılının ortalarında görev sürelerinin uzatılması ve mahkemenin idam kararlarının meclis onayına ihtiyaç olmadan uygulamasının karar altına alınması, kısa bir süre sonra alınacak idam kararlarının zeminini hazırlamak içindir.

-Mustafa Kemal Paşa daha Balıkesir’de iken İzmir’de bir suikast ekibinin olduğunu biliyordu.

-Mustafa Kemal Paşa, İzmir’de yapılacak suikasttan haberdar olduğu için Balıkesir’den İzmir’e doğru yapacağı seyahati geciktirmiştir.

-İzmir’deki suikastın planlayıcılarından Sarı Edip Efe, TBMM Reisi Kazım (Özalp) Paşa ile yakın ilişki içindedir. Şu hâlde Sarı Efe Edip, suikastçılar içerisindeki hükümet ajanıdır. Onun aracılığıyla hükümet suikast meselesini bilmektedir.

-Mustafa Kemal Paşa, önceden hazırlanan gezi programı gereği 15 Haziran 1926 Salı günü İzmir’de olacaktı. Fakat Gazi’nin Balıkesir’den hareketi bir talih eseri olarak bir gün gecikmiştir.

Üzerinden yüz yıla yaklaşan bir süre geçmesine rağmen İzmir Suikastı, siyasal tarihin en çok tartıştığı konuların başında geliyor. Yukarıda sıraladığımız görüşler bu kanımızı doğruluyor.

İşte, ilk defa, binlerce orijinal belgeye dayanılarak hazırlanan elinizdeki kitap, İzmir Suikastının bugüne değin hiç bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarıyor ve suikasta dair tartışmaları sona erdiriyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.