Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Kur’an’da Kıyamet Sahneleri

Üretici Liste Fiyat
220,00
149,60
Yorum Yap
Listeye Ekle
4 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Kur’ân’da Kıyâmet sahneleri, tasvîrin en açık şekilde yapıldığı yerlerdir. Kur’ân, Kıyâmet sahneleriyle, ölümden sonra dirilişi, hesabı, nimet ve azâbı hedeflemektedir. Bu yüzden, yaşadığımız şu âlemden sonra insânlara va’dettiği âhiret âlemini sadece tavsîf ederek bırakmamış, bilâkis tasavvur edilebilir, hissedilebilir, canlı, hareketli, bâriz ve müşahhas olarak zikretmiştir. Kur’ân-ı Kerîm’de Âhiret âlemi, çok basittir ve İslâm akîdesi gibi apaçıktır: Ölüm, ölümden sonra diriliş, nimet ve azab. Fakat bu basit ve apaçık hakîkat, çeşitli tablolar hâlinde sunulur ve onlarca pozisyon, şekil ve nitelik ihtivâ eden sahnelerle dolu tam bir âlem şeklinde resmedilir. Böylece rûhu saran, hayâl etmeye sevkeden, duyuları kaplayan, renk ortaya koya

Kur’an’da Kıyamet Sahneleri Hakkında Bilgiler
Yayınevi : İşaret Yayınları
Yazar : Seyyid Kutub
Barkod : 9789753502337
Boyut : 14x21
Sayfa Sayısı : 326
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2011
Çevirmen : Ömer Aydın
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Kur’ân’da Kıyâmet sahneleri, tasvîrin en açık şekilde yapıldığı yerlerdir. Kur’ân, Kıyâmet sahneleriyle, ölümden sonra dirilişi, hesabı, nimet ve azâbı hedeflemektedir. Bu yüzden, yaşadığımız şu âlemden sonra insânlara va’dettiği âhiret âlemini sadece tavsîf ederek bırakmamış, bilâkis tasavvur edilebilir, hissedilebilir, canlı, hareketli, bâriz ve müşahhas olarak zikretmiştir. Kur’ân-ı Kerîm’de Âhiret âlemi, çok basittir ve İslâm akîdesi gibi apaçıktır: Ölüm, ölümden sonra diriliş, nimet ve azab. Fakat bu basit ve apaçık hakîkat, çeşitli tablolar hâlinde sunulur ve onlarca pozisyon, şekil ve nitelik ihtivâ eden sahnelerle dolu tam bir âlem şeklinde resmedilir. Böylece rûhu saran, hayâl etmeye sevkeden, duyuları kaplayan, renk ortaya koyan ve edebî zenginliğe eşi ve benzeri görülmemiş değerli safhalar ekleyen yüksek sanat unsurları bir araya getirilir.

Büyük mütefekkir Seyyid Kutub bu eserinde, mü’minler için kimi zaman haşyet kimi zaman ferahlama vesilesi olan Kıyâmet sahnelerini, Kur’ân’da tasvîr edildikleri şekilde tıpkı bir film şeridi gibi gözler önüne seriyor. Bunu yaparken de sûrelerin nüzûl sırasına göre tertibini esas alıyor. Çoğunluğunu Mekkî sûrelerin oluşturduğu 80 sûreye serpiştirilmiş olan 150 kadar Kıyâmet sahnesini, birbiri ardınca sıraladıktan sonra her sahnenin açılımını sade ve akıcı üslubu ile okuyucuya sunuyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.