Menü
Hesabım
Sepetim

Lost In The Wilderness

Üretici Liste Fiyat
850,00
705,50
Yorum Yap
Listeye Ekle
2 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Kalpesh Lathigra (born 1971) is a British photographer who began his career as a photojournalist, winning a first prize in the World Press Photo competition. He later shifted to personal artistic projects, producing Lost in the Wilderness (2015) and Memoire Temporelle (2022). For Lost in the Wilderness, he photographed life on the Pine Ridge Indian Reservation in South Dakota. He explains his choice of subject:
"As children, we rarely question the games we play or what we absorb through popular media—films, books, and everyday conversations. For my generation, playing cowboys and Indians was universal, as was watching John Wayne and Gary Cooper fight against Indians, who were always cast as the ene

Lost In The Wilderness Hakkında Bilgiler
Türü : Fotoğraf, Sinema, Tiyatro
Kapak : Ciltli
Sayfa Sayısı : 108
ISBN : 9786059194082
Basım Yılı : 2015
Kağıt Tipi : 1. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Kalpesh Lathigra (born 1971) is a British photographer who began his career as a photojournalist, winning a first prize in the World Press Photo competition. He later shifted to personal artistic projects, producing Lost in the Wilderness (2015) and Memoire Temporelle (2022). For Lost in the Wilderness, he photographed life on the Pine Ridge Indian Reservation in South Dakota. He explains his choice of subject:
"As children, we rarely question the games we play or what we absorb through popular media—films, books, and everyday conversations. For my generation, playing cowboys and Indians was universal, as was watching John Wayne and Gary Cooper fight against Indians, who were always cast as the enemy. In these games, I was always the Indian, never the cowboy—because of my Indian heritage, though from the subcontinent. India was where others saw me belonging. Books like Dee Brown`s Bury My Heart at Wounded Knee and Ian Frazier`s On the Rez became crucial texts as I developed my photographic project at Pine Ridge Reservation."

"Lost in the Wilderness explores feeling at home in an unfamiliar place—neither East London, India, nor Africa. Pine Ridge is vast. I didn`t set out to create a photojournalistic essay about life there or to study the Lakota Sioux tribe. I`m not Edward Curtis. These photographs capture people, places, moments, and details I connected with, allowing each image to tell its own story. Consider the house on the hill painted with the Stars and Stripes, which I titled `Fort Robinson.` Near this house stands the actual fort, a site layered with civil rights history—home to the first black cavalry regiment (the Buffalo Soldiers) and the place where the legendary Lakota warrior Crazy Horse was killed.

"The landscapes, home interiors, a man wearing a bonnet, or a gravestone marked `Lost Bird` hint at but cannot fully represent the challenges facing the Lakota on Pine Ridge. While poverty, death, and daily hardships are real, there`s an undimmed sense of hope and pride among the people. I don`t claim expertise in local politics; I work in the visual realm, photographing what feels true to me. My work is an incomplete visual poem—I revise, review, and rework the visual stanzas until they settle on the eye."

This work, bound in cloth-covered hardcover, is printed on coated paper, 108 pages, measuring 28,5 x 27
------------
Lost in the Wilderness (Issız Doğada Kaybolmak)
Kalpesh Lathigra (1971 doğumlu) bir İngiliz fotoğrafçısıdır. Kariyerine foto muhabiri olarak başlamış ve World Press Photo yarışmasında birincilik ödülü kazanmıştır. Daha sonra kişisel sanat projelerine yönelerek Lost in the Wilderness (2015) ve Memoire Temporelle (2022) eserlerini üretmiştir. Lost in the Wilderness projesi için Güney Dakota`daki Pine Ridge Kızılderili Rezervasyonu`nda fotoğraflar çekmiştir. Sanatçı konu seçimini şöyle açıklıyor:
"Çocukken oynadığımız oyunları ya da popüler medya aracılığıyla yani filmler, kitaplar ve günlük konuşmalarla içselleştirdiklerimizi nadiren sorgularız. Benim kuşağım için kovboy-kızılderili oyunları oynamak, John Wayne ve Gary Cooper`ın her zaman düşman olarak gösterilen Kızılderililerle savaştığı filmleri izlemek çok doğaldı. Bu oyunlarda ben hep Kızılderili olurdum, asla kovboy değil, çünkü Hint kökenliydim. Zaten herkes beni Hindistanlı (yani Indian) olarak görüyordu. Dee Brown`ın Bury My Heart at Wounded Knee (Kalbimi Wounded Knee`de Göm) ve Ian Frazier`ın On the Rez (Rezervasyonda) kitapları, Pine Ridge Rezervasyonu`ndaki fotoğraf projesini geliştirirken başvuru kaynaklarım oldu."

"Issız Doğada Kaybolmak, tanıdık olmayan bir yerde –Doğu Londra`da, Hindistan`da ya da Afrika`da değil– kendini evinde hissetmeyi araştırıyor. Pine Ridge çok geniş bir alan. Buradaki yaşamı foto muhabiri gözüyle belgelemek ya da Lakota Sioux kabilesini incelemek gibi bir amacım yoktu. Bu fotoğraflar, bağlantı kurduğum insanları, yerleri, anları ve detayları yakalıyor; her görüntünün kendi hikayesini anlatmasına olanak tanıyor. Örneğin, Yıldızlar ve Şeritler ile boyanmış tepedeki ev fotoğrafını ele alalım; buna `Fort Robinson` adını verdim. Bu evin yakınındaki gerçek kale, sivil haklar tarihiyle iç içe geçmiş bir yer –ilk siyahi süvari alayına (Buffalo Askerlerine) ev sahipliği yapmış ve efsanevi Lakota savaşçısı Çılgın At`ın öldürüldüğü yer.

"Manzaralar, ev içi görüntüleri, başlık takan bir adam veya üzerinde `Kayıp Kuş` yazan bir mezar taşı, Pine Ridge`deki Lakotaların karşılaştığı zorlukları ima ediyor ama tam olarak yansıtamıyor. Yoksulluk, ölüm ve günlük zorluklar gerçek olsa da, insanlar arasında sönmeyen bir umut ve gurur duygusu var. Yerel siyaset konusunda uzman olduğumu iddia etmiyorum; ben görsel alanda çalışıyorum ve bana doğru gelen şeyleri fotoğraflıyorum. Benim çalışmam tamamlanmamış görsel bir şiir –göze oturana kadar görsel kıtaları gözden geçiriyor, yeniden değerlendiriyor ve yeniden işliyorum."

Kuşe kağıda basılmış bez sıvama cilt içindeki bu eser 108 sayfa ve 28,5 x 27 cm. boyutlarında.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.