Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Macbeth

Üretici Liste Fiyat
140,00
95,20
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 5-6 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Kral I. James’in tahta çıktığı 1603 yılından sonra, olasılıkla 1605 ya da 1606 yıllarında yazıldığı düşünülen Macbeth, yazarın İngiliz tarihi üzerine yazdığı diğer tüm oyunlarında olduğu gibi, asıl kaynağını Raphael Holinshed’in vakayinamesinden alır. Holinshed, vakayinamesinde Duncan’ı ve onun krallık dönemini ele almıştır. Shakespeare, Holinshed’in geçmiş dönemlere ilişkin anlattığı masalları oyununa temel alırken ‘her zaman olduğu gibi dilediği değişiklikleri yapmış, birçok noktada vakayinameye bağlı kalmamıştır.’ Shakespeare’nin, vakayinamenin 1587 tarihli baskısını temel alırken değişiklikler yapmaktaki amacı, dramatik etkiyi arttırmak,

Macbeth Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Öteki Yayınevi
Yazar : William Shakespeare
Barkod : 9789755845081
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 175
Cilt Tipi : Ciltli
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2023
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Kral I. James’in tahta çıktığı 1603 yılından sonra, olasılıkla 1605 ya da 1606 yıllarında yazıldığı düşünülen Macbeth, yazarın İngiliz tarihi üzerine yazdığı diğer tüm oyunlarında olduğu gibi, asıl kaynağını Raphael Holinshed’in vakayinamesinden alır. Holinshed, vakayinamesinde Duncan’ı ve onun krallık dönemini ele almıştır. Shakespeare, Holinshed’in geçmiş dönemlere ilişkin anlattığı masalları oyununa temel alırken ‘her zaman olduğu gibi dilediği değişiklikleri yapmış, birçok noktada vakayinameye bağlı kalmamıştır.’ Shakespeare’nin, vakayinamenin 1587 tarihli baskısını temel alırken değişiklikler yapmaktaki amacı, dramatik etkiyi arttırmak, onları daha çekici hâle getirerek seyirciye korku duygusunu aşılamak ve oyunu daha heyecanlı hâle getirmekti. 
Tragedya okunduğunda Shakespeare’nin, olağanüstü yaratıcılığı ve sanatındaki eşsiz yeteneğiyle ortaya koyduğu bu amaçlara fazlasıyla ulaştığı görülecektir.  

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.