Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Metalib ve Mezahib

Üretici Liste Fiyat
290,00
255,20
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 7-8 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Fıkıh ve tefsir alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan büyük İslâm âlimi Elmalılı M. Hamdi Yazır’ın Fransızcadan tercüme ettiği bu eserin orijinali, felsefe tarihçileri Paul Alexandre René Janet ve Gabriel Jean Edmond Séailles’in kaleme aldığı Histoire de la philosophie: Les problèmes et les écoles isimli felsefe tarihinin metafizik ve ilahiyat kısımlarıdır. Elmalılı’nın Batı düşüncesinin geldiği noktayı anlayıp bunu Türk okuyucusuna anlatabilmek ve İslam düşüncesiyle bir mukayeseye imkânı sağlamak adına Türkçeye kazandırdığı bu eser sadece ekoller ve problemler üzerine inşa edilen yapısıyla

Metalib ve Mezahib Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Litera Yayıncılık
Yazar : Paul Janet
Barkod : 9786052023914
Boyut : 16.5x23.5
Sayfa Sayısı : 357
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2022
Çevirmen : Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Fıkıh ve tefsir alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan büyük İslâm âlimi Elmalılı M. Hamdi Yazır’ın Fransızcadan tercüme ettiği bu eserin orijinali, felsefe tarihçileri Paul Alexandre René Janet ve Gabriel Jean Edmond Séailles’in kaleme aldığı Histoire de la philosophie: Les problèmes et les écoles isimli felsefe tarihinin metafizik ve ilahiyat kısımlarıdır. Elmalılı’nın Batı düşüncesinin geldiği noktayı anlayıp bunu Türk okuyucusuna anlatabilmek ve İslam düşüncesiyle bir mukayeseye imkânı sağlamak adına Türkçeye kazandırdığı bu eser sadece ekoller ve problemler üzerine inşa edilen yapısıyla ve analitik özelliğiyle değil, başındaki dibace ve zengin notlandırmalarıyla da öne çıkmaktadır.

Batı felsefe birikiminin Türkçemize aktarılma geleneğinde ve felsefi kavramların Türkçeleştirilmesinde önemli bir yeri olan bu eser günümüzde Elmalılı çalışmaları için yeni bir imkân sunuyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.