Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Milliyetçilik: Türkiye’nin Çıkmazı

Üretici Liste Fiyat
199,90
165,92
Yorum Yap
Listeye Ekle
2 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Milliyetçilikle dünyayı ve insanlığı sürekli savaş gerilimine sokmaktan başka bir şey yapılamayacağı bir yana, ülkenin sorunlarına da çözüm üretilemez. Modern çağ tarihinin de gösterdiği gibi milliyetçilik, insanlığa, ortaçağdaki dinsel ideolojilerle kıyaslanacak denli büyük felaketler getirmiştir. Bütün savaşlar, artan silahlanma, eğitim, sağlık ve kalkınma bütçele

Milliyetçilik: Türkiye’nin Çıkmazı Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Kırmızı Yayınları
Yazar : Erdoğan Aydın
Barkod : 9789759169442
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 300
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2007
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Milliyetçilikle dünyayı ve insanlığı sürekli savaş gerilimine sokmaktan başka bir şey yapılamayacağı bir yana, ülkenin sorunlarına da çözüm üretilemez. Modern çağ tarihinin de gösterdiği gibi milliyetçilik, insanlığa, ortaçağdaki dinsel ideolojilerle kıyaslanacak denli büyük felaketler getirmiştir. Bütün savaşlar, artan silahlanma, eğitim, sağlık ve kalkınma bütçelerinin kısılması, hep milliyetçilikle meşrulaştırılmıştır. Dahası, insanı ve haklarını dinin yerini alan yeni bir kolektif kimlikle ezmenin ve burjuvazinin çıkarlarına feda etmenin aracı olmuştur.

Erdoğan Aydın bu kitabında, milliyetçiliğin ve yanı sıra dinin halkın kontrolü, tek tipleştirilmesi ve haklarının unutturulması için nasıl temel bir ideolojik araç olarak kullanıldığını gösteriyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.