Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Ölü Canlar

Üretici Liste Fiyat
130,00
94,90
Yorum Yap
Listeye Ekle
10+ Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Nikolay Vasilyeviç Gogol’ün (1809- 1852) eseri "Ölü Canlar", 19. yüzyılın büyük romanlarından biridir. Rus edebiyatında Romantizmim bilinen kurallarını bırakıp, konularını günlük yaşamın içinden başlayan ilk yazar Gogol’ dür. Gogol, eserinde bir Rusya taşra kasabasındaki yaşantıyı ince bir ironiyle yansıtılırken yöneticilere getirdiği eleştirileri de eleştirilerine de romanının içine ustaca yaymayı bilir. "Ölü Canlar", bu yüzden yayımlandığı yıllarda bütün eleştirmenleri karşısına alan ve Gogol’ün iğrenç bir gerçekçilikle suçlanmasına neden olan önemli bir eserdir. Gogol bu romanı Puşkin&

Ölü Canlar Hakkında Bilgiler
Yayınevi : İskele Yayıncılık
Yazar : Nikolay Vasilyeviç Gogol
Barkod : 9789759099329
Boyut : 14x20
Sayfa Sayısı : 342
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2023
Çevirmen : Elanur Bahar
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Nikolay Vasilyeviç (1809-1862) eseri “Ölü Canlar”, 19. Yüzyılın büyük romanlarından biridir. Rus edebiyatında Romantizmin bilinen kurallarını bırakıp, konularını günlük yaşamın içinden almaya başlayan ilk yazar Gogol’dür. Gogol, eserinde bir Rus taşra kasabasındaki yaşantıyı ince bir ironiyle yansıtırken yöneticilere getirdiği eleştirilerini de romanın içine ustaca yaymayı bilir. “Ölü Canlar”, bu yüzden yaymılandığı yıllarda bütün eleştirmenleri karşısına alan ve Gogol’ün iğrenç bir gerçeklikle suçlanmasına neden olan önemli bir eserdir.
Gogol bu romanı Puşkin’in ona ön bilgiler vermesi üzerine yazmıştır. Bir epik roman yazma amacıyla başladığı eserini Dante’nin “İlahe Komedya”sına benzeten Gogol, sağlığında yayımlayabildiği ilk bölümüyle dünya edebiyatına bir başyapıt bırakmıştır.
“Ölü Canlar”, kahramanı Çiçikov’un dlandırcı kişiliği ve onun ilişki kurduğu toprak sahibi ve bürokrat çevresiyle olan ilişkilerini anlatır. Gogol, eseri hakkında, “Kalemimden öyle canavarlar fırlıyor ki ben de şaşıyorum. Bunu kim görse korkudan titrer,” demiştir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.