Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Orta Çağ Avrupa Tarihi

Üretici Liste Fiyat
95,00
74,10
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 4-5 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Tarihin kaydettiği en büyük imparatorlukların başında gelen Roma İmparatorluğu’nun 5. yüzyılda yıkılmasından sonra Avrupa 1000 yıl boyunca (MS 500-1500) Orta Çağ olarak tanımlanan dönemi yaşamıştır. Bu bin yılın ilk yarısı Roma medeniyetinin damgasını üzerinde taşıdı. 6-11. yüzyıllar arasında tamamen içine kapanarak gerçek Feodal Çağ’ı yaşayan Avrupa, 12. yüzyıldan itibaren kendi kabuğunu kırarak Avrupa dışına taştı. Haçlı Seferleri, genelde sadece İslam dünyasına karşı seferler olarak bilinse de, gerçekte kuzeydeki putperestlerden aykırı mezheplere kadar uzanan bir çizgideki nüfus hareketleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ama bu seferlerin ağırlık noktasını İspanya’dan Anadolu’ya kadar uzanan bir hatta İslam ve Türk dünyasına yönelik sa

Orta Çağ Avrupa Tarihi Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Bilge Kültür Sanat
Yazar : Muammer Gül
Barkod : 9786055715335
Boyut : 14x21
Sayfa Sayısı : 240
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2022
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Tarihin kaydettiği en büyük imparatorlukların başında gelen Roma İmparatorluğu’nun 5. yüzyılda yıkılmasından sonra Avrupa 1000 yıl boyunca (MS 500-1500) Orta Çağ olarak tanımlanan dönemi yaşamıştır. Bu bin yılın ilk yarısı Roma medeniyetinin damgasını üzerinde taşıdı. 6-11. yüzyıllar arasında tamamen içine kapanarak gerçek Feodal Çağ’ı yaşayan Avrupa, 12. yüzyıldan itibaren kendi kabuğunu kırarak Avrupa dışına taştı. Haçlı Seferleri, genelde sadece İslam dünyasına karşı seferler olarak bilinse de, gerçekte kuzeydeki putperestlerden aykırı mezheplere kadar uzanan bir çizgideki nüfus hareketleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ama bu seferlerin ağırlık noktasını İspanya’dan Anadolu’ya kadar uzanan bir hatta İslam ve Türk dünyasına yönelik saldırılar olarak görmemiz mümkündür.

Doğu ile olan uzun ilişkiler serisi Batı’da zihniyet alanında büyük değişikliklere sebep oldu. Dolayısı ile bugünkü Avrupa’yı şekillendiren değişimin temeli veya bugün Batı Medeniyeti olarak adlandırdığımız insanlığın son büyük hamlesi büyük ölçüde Orta Çağlarda şekillenmeye başlamıştır. Haçlı Seferleri’nden sonra aynı amaç için fakat bu defa farklı bir şekilde dünyayı keşfe çıkan Avrupa bu uzun yürüyüşünü bugün de devam ettirmektedir. Şu farkla ki, bugün yeryüzünde ayak basmadık yer bırakmayan Batı bu yürüyüşünü uzaya taşırmıştır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.