sadsad x
asdasd

Osmanlı Devleti’nde Rumlara Rağmen Ulahların Son Millet Oluşu

İskenderiye Yayınları

Ali Arslan

Üretici Liste Fiyatı
80,00 TL
53,60 TL
%33 indirim
24 Saatte Kargoda!
1 Adet Stokta
Osmanlı Devleti’nde Rumlara Rağmen Ulahların Son Millet Oluşu Hakkında Bilgiler
Türü: Araştırma - İnceleme
Sayfa Sayısı: 118
ISBN: 9786057112682
Boyut: 13.5 x 21
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
Ali Arslan
Ali Arslan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Osmanlı Devleti’nde Rumlara Rağmen Ulahların Son Millet Oluşu Kısa Özet

    Balkanlarda milliyetçilik anlayışının siyasal politikayı belirlemede etkili olduğu bir sırada, Osmanlı Devleti’nin 1877–1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nı kaybetmesi üzerine, Makedonya yeni bir mücadele alanı olarak ortaya çıkmıştı. Bu mücadelede bölgedeki kiliselerin büyük bir çoğunluğunu uzun süre elinde tutan ve bütün Ortodoksların temsilcisi olduğunu söyleyen İstanbul Rum Ortodoks Kilisesi’nin Yunanistan lehine bir politika izlemesi dolayısıyla kiliseleri de bir çatışma alanı haline gelmişti. 
    Ulahların kimliklerini korumak için, kendi dillerinde eğitim yapma ve kiliselerde ayin icra etmek isteklerine Rum Patrikhanesi’nce şiddetle karşı çıkılmıştı. Hatta Patrikhane, Ulahların Ulahça ayin yapma yerine kiliselerinin kapatılmasını tercih etmişti. Dinsel alanda kiliseleri kullanarak Ulahları Helenleştirmek isteyen Rum Patrikhanesi’nin bu politikası bazı bölgelerde geçici başarı kazansa da Ulahlar buna şiddetle karşı çıkarak mücadeleye başlamışlardı. 
    Ulahların ayrı bir millet olarak resmen tanınması Ulahları güçlendirirken, Yunanistan ve Rum Ortodoks kilisesinin Ulahları asimile etme politikalarına yeni unsurları eklemelerine sebep olmuştu. 

Osmanlı Devleti’nde Rumlara Rağmen Ulahların Son Millet Oluşu Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.