Menü
Hesabım
Sepetim

Ramazan Ayı ve Çocuk -Ramazan Ayının Çocuğun Dini Eğitiminde Bir İmkan Olarak Değerlendirilmesi-

Üretici Liste Fiyat
250,00
182,50
Yorum Yap
Listeye Ekle
Öne Çıkan Bilgiler

Üç altı yaş dönemi, çocuğun inanç gelişiminin başladığı, dini konulara yoğun bir ilgisinin göru¨ldu¨ğu¨ dönemdir. Dinin bu gu¨çlu¨ etkisi fıtrattaki inanma duygusundan kaynaklanır. Çocukta öğrenme arzusunun en yu¨ksek olduğu ve değerlerin kazanıldığı bu dönemde dini gelişim tesadu¨flere değil planlı dini faaliyete dayandırılmalıdır. Çu¨nku¨ bu dönem çocuğun geleceğinin, dini kimlik ve karakterinin zeminini oluşturur. Bu kritik dönemin en iyi şekilde değerlendirilmesi çocuğun gelişim özellikleri doğrultusunda uygun ortam ve şartların oluşturulmasına bağlıdır. Ramazan ayı, eğitsel özellikleriyle çocu

Ramazan Ayı ve Çocuk -Ramazan Ayının Çocuğun Dini Eğitiminde Bir İmkan Olarak Değerlendirilmesi- Hakkında Bilgiler
Türü : İslam Eğitimi
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 194
ISBN : 9786259745244
Basım Yılı : 2025
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Üç altı yaş dönemi, çocuğun inanç gelişiminin başladığı, dini konulara yoğun bir ilgisinin görüldüğü dönemdir. Dinin bu güçlü etkisi fıtrattaki inanma duygusundan kaynaklanır. Çocukta öğrenme arzusunun en yüksek olduğu ve değerlerin kazanıldığı bu dönemde dini gelişim tesadüflere değil planlı dini faaliyete dayandırılmalıdır. Çünkü bu dönem çocuğun geleceğinin, dini kimlik ve karakterinin zeminini oluşturur. Bu kritik dönemin en iyi şekilde değerlendirilmesi çocuğun gelişim özellikleri doğrultusunda uygun ortam ve şartların oluşturulmasına bağlıdır. Ramazan ayı, eğitsel özellikleriyle çocuğun manevi gelişiminde, dini ve ahlaki değerleri kazanmasında önemli fırsatlar oluşturur. Bu ayın imkânlarının dini gelişimdeplanlı bir şekilde değerlendirilmesi çalışmamızın konusunu oluşturur. Bu ay, çocuğun inanç, tutum ve davranışlar edinmesinde önemli bir rol oynar. Çünkü bu ay, namaz, oruç, zekât ve Kur’an tilaveti ibadetleriyle birey, aile ve toplumda manevi yenilenmenin gerçekleştiği, dini duyguların yoğunlaştığı ve dine bağlılığın somutlaşarak görünür hale geldiği bir eğitim ayıdır. Çalışmada Ramazan ayının manevi ikliminde Allah sevgisi, doğruluk, yardımlaşma, sevgi, saygı, sorumluluk, iyilik, şükür, merhamet, hoşgörü ve temizlik gibi evrensel değerlerin etkinliklerle çocuklara planlı bir şekilde kazandırılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda çocuğun dönemini 3-6 yaş aralığı ile sınırlandırıp fiziksel, bilişsel, psikosoyal, ahlaki ve dini gelişim özelliklerini ortaya koyarak bu çalışma hazırlanmıştır. Giriş bölümü araştırmanın konusu, problemi, amacı, önemi, metodu, sınırlılıkları ve ilgili çalışmalardan oluşmaktadır. İlk bölümde eğitim, din eğitimi, aile, çocuğun gelişim özellikleri ve eğitimde oyunun rolü üzerinde durulmaktadır. İkinci bölümde Ramazan ayı ve bu ayda çocuklara kazandırılacak alışkanlıklar incelenmektedir. Üçüncü bölüm 3-6 yaş dönem çocuğuna yönelik eğlendirici ve eğitici etkinlikleri içermektedir. Üç-altı yaş dönemi oyun çağı olmasından dolayı eğlenmeyle birlikte öğrenme, merak, keşfetme duygularına hitap eden dini içerikli etkinlikler hazırlanmıştır.
“Hoş Geldin Ramazan Ayı”, “Sadaka Kutusu”, “Ramazan Ayı Daveti”, “Kandil Simidi”, “Ramazan Ayı Balonları” gibi birçok eğlendirici etkinlikle çocuğun eğlenerek dini değer ve davranışları içselleştirmesi amaçlanmıştır. Alanında ilk olan bu çalışmanın çocukların dini ve manevi gelişiminde önemli bir boşluğu dolduracağı düşünülmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.