Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Sosyolojik Tahayyül

Üretici Liste Fiyat
200,00
156,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 4-5 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Amerikalı sosyolog C. Wright Mills ilk kez 1959 yılında yayımlanan Sosyolojik Tahayyül’de, sosyal bilimler icrasının nasıl olması gerektiği konusunda sert eleştirilerle zamanının egemen akademik eğilimlerine kafa tutmuştur. Sosyolojinin doğasını ve onun gündelikle olan ilişkisini açıklayan bu temel çalışmada, bir bireyin hayatının ve bir toplumun tarihinin, her ikisi birlikte ele alınıp özenle ilişkilendirilmeden anlaşılamayacağı iddia edilir. İnsanların, kısmen yalıtılmış yaşamlarından toplumun geniş kapsamlı sorunlarını görmesi ve anlaması beklenemez. Oysa neredeyse görünmeden işleyen çoğu toplumsal sürecin algılanmasında bir tek sosyolojik tahayyül, zihnimizi dar kalıp

Sosyolojik Tahayyül Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Hil Yayınları
Yazar : C. Wright Mills
Barkod : 9786057017574
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 306
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Çevirmen : Ömer Küçük
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Amerikalı sosyolog C. Wright Mills ilk kez 1959 yılında yayımlanan Sosyolojik Tahayyül’de, sosyal bilimler icrasının nasıl olması gerektiği konusunda sert eleştirilerle zamanının egemen akademik eğilimlerine kafa tutmuştur. Sosyolojinin doğasını ve onun gündelikle olan ilişkisini açıklayan bu temel çalışmada, bir bireyin hayatının ve bir toplumun tarihinin, her ikisi birlikte ele alınıp özenle ilişkilendirilmeden anlaşılamayacağı iddia edilir. İnsanların, kısmen yalıtılmış yaşamlarından toplumun geniş kapsamlı sorunlarını görmesi ve anlaması beklenemez. Oysa neredeyse görünmeden işleyen çoğu toplumsal sürecin algılanmasında bir tek sosyolojik tahayyül, zihnimizi dar kalıplardan kurtararak bize hakiki bir çerçeve çizer. Mills’e göre sosyal bilimcinin görevi de bu hakiki çerçeveden yararlanarak sosyalbilimsel problemleri formüle etmektir; çünkü “bizimki gibi bir dünyada sosyal bilimleri icra etmek, her şeyden önce hakikat siyasetini icra etmektir.” 
Sosyolojik Tahayyül, bugün dünyada en çok okunan sosyoloji kitaplarından biri ve sosyoloji derslerinin vazgeçilmez bir kaynağı. Mills’in, alanında bir klasik olan bu karanlık ama öncü metni, bugün de tahayyül gücümüze yeni ufuklar kazandırmaya devam ediyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.