Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Tebligat Hukuku

Üretici Liste Fiyat
255,00
249,90
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 5-6 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Tebligat hukukuna ilişkin mevzuatımızda önemli bazı değişiklikler olmuştur. 15.03.2018 tarihli Resmî Gazete`de yayımlanan ve 01.01.2019 tarihinde yürürlüğe giren 7101 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile elektronik tebligatın uygulama alanını genişleten düzenlemeler yapılmış ve bu kapsamda Ulusal Tebligat Sistemi kurularak ayrıntılar yönetmelik ile düzenlenmiştir. Bu çerçevede elektronik tebligatın nasıl yapılacağı, 06.12.2018 tarihinde yayımlanan Elektronik Tebligat Yönetmeliği`nde düzenlenmiştir. Söz konusu değişikliklerin sonuçları yargı kararları ve doktrin görüşleri doğrultusunda incelenmeye &cced

Tebligat Hukuku Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Seçkin Yayıncılık
Yazar : Hakan Albayrak
Barkod : 9789750280641
Boyut : 16x24
Sayfa Sayısı : 304
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2022
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Tebligat hukukuna ilişkin mevzuatımızda önemli bazı değişiklikler olmuş, elektronik tebligatın uygulama alanını genişleten düzenlemeler yapılmış ve bu kapsamda Ulusal Tebligat Sistemi kurularak ayrıntılar yönetmelik ile düzenlenmiştir. Söz konusu değişikliklerin sonuçları kitapta, yargı kararları ve doktrin görüşleri doğrultusunda incelenmeye çalışılmıştır.
Tebligat hukuku, hukuk fakültelerinde, adalet meslek yüksekokullarında, açık öğretim fakültelerinde bir ders olarak okutulmaktadır. Özellikle son dönemde tebligat hukukuna ilişkin ders kitabı sayısında bir artış yaşanmaya başlamıştır. Bu nedenle bu kitap sadece ders kitabı niteliğinde düşünülmemiş, tebligat hukukuna ilişkin bazı tartışmalı konulara ilişkin olarak yargı kararları ve görüşlere de yer verilerek, konuya ilişkin yazarın görüşleri ve çözüm önerileri de sunulmaya çalışılmıştır. Böylece kitabın uygulamacılar ve teori bakımından da faydalı olabilmesi amaçlanmıştır.
Kitapta, konuların ve ilgili kanun maddelerinin kolaylıkla bulunabilmelerini sağlamak için "Kavramlara Göre Arama Cetveli" ile "Tebligat Kanunu Hükümlerine Göre Arama Cetveli"ne yer verilmiş, kitabın sonuna da tebligat mevzuatı hükümleri eklenmiştir.
Kitap yeni baskısında; şemalar, yeni yargı içtihatları ve doktrindeki yeni görüşler doğrultusunda güncellenmiştir.

Konu Başlıkları
.
Tebligat ve İlgili Diğer Kavramlar ve Tebligatın Önemi
.
Tebligat Mevzuatı, Hukuki Niteliği, Uygulama Alanı ve Tebligat Türleri
.
Tebligatın Yapılacağı Zaman ve Sürelerin Hesaplanması
.
Tebligatın Yapılacağı Kişiler
.
Tebliğ İmkânsızlığı ve Tebellüğden İmtina
.
Tebligatın Yapılacağı Yer
.
Usulsüz Tebliği
.
Tebligat Evrakı
.
Tebliğ Masrafı
.
Cezai Hükümler
.
Tebligatla İlgili Mevzuat

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.