Menü
Hesabım
Sepetim

Teknokrasi ve Yapay Zeka

Üretici Liste Fiyat
300,00
204,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
7 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Hem Batı sisteminin girdiği çıkmaz hem de Türkiye’nin önündeki hesaplaşma, Teknokrasi konusunu güncelleştiriyor.
Türkiye’de Teknokrasi konusunda bilim hayatına sunulmuş Doğu Perinçek’in çalışması dışında bir kitap bulunmuyor. Teknokrasi nedir, teknokrat kimdir, bu konu tarihsel geçmişiyle ve enine boyuna işlenmektedir.
Teknokrasiye yeni bir kardeş geldi: Yapay Zekâ… Ancak bu kardeş Homo Sapiens türünden değil, başka deyişle insan genleri kapsamında bulunmuyor. Aslında canlıların kimyasal süreçler sonunda cansızdan geldiği dikkate alınırsa, Yapay Zekâya milyarlarca yıllık bir geçmiş

Teknokrasi ve Yapay Zeka Hakkında Bilgiler
Türü : Araştırma-İnceleme
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 136
ISBN : 9786256953727
Basım Yılı : 2025
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Hem Batı sisteminin girdiği çıkmaz hem de Türkiye’nin önündeki hesaplaşma, Teknokrasi konusunu güncelleştiriyor.
Türkiye’de Teknokrasi konusunda bilim hayatına sunulmuş Doğu Perinçek’in çalışması dışında bir kitap bulunmuyor. Teknokrasi nedir, teknokrat kimdir, bu konu tarihsel geçmişiyle ve enine boyuna işlenmektedir.
Teknokrasiye yeni bir kardeş geldi: Yapay Zekâ… Ancak bu kardeş Homo Sapiens türünden değil, başka deyişle insan genleri kapsamında bulunmuyor. Aslında canlıların kimyasal süreçler sonunda cansızdan geldiği dikkate alınırsa, Yapay Zekâya milyarlarca yıllık bir geçmiş üretilebilir.
Geleceğe bakarsak, Yapay Zekâ sınıfsız bir dünyanın habercisidir.  Perinçek, bu tezi elinizdeki kitapta bilimsel kanıtlarla sunuyor.
Yapay Zekâyı canlı yapmanın ötesinde iktidar sahibi kılan tezlere de sık rastlıyoruz. Öyle dünya tasavvurları var ki, insan Yapay Zekâyı yönetmiyor, insanları Yapay Zekâ yönetiyor.
Uzmanlar ve Yapay Zekâ, her ikisi de üretim araçlarını ellerinde bulunduran ya da denetleyen iktidar sahiplerinin araçlarıdırlar. Onlar da Karagöz Perdesindeki bütün karakterler gibi sopayla yönetilmektedir. Sopa nedir ve parmaklar kimin elinde, kitapta bu sorunsal tartışılıyor.
İnsan, Teknokrasinin de Yapay Zekânın da kölesi olamaz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.