Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Türkçülüğün Esasları

Üretici Liste Fiyat
125,00
81,25
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 9-10 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Türkçülüğün Esasları, 2. Meşrutiyet Dönemi Türk Düşünce Hayatının Önde Gelen İsimlerinden Biri Olan Ziya Gökalp’in Ölümünden Bir Yıl Önce, 1923 Yılında Yayımlanan Son Eseridir.

Tanzimat’tan Sonraki Yıllarda Ali Suavi, Süleyman Paşa Ve Ahmet Vefik Paşa’nın Çalışmalarıyla Gündeme Gelen Ve Tartışılmaya Başlanan Türkçülük Meselesini Esas İtibariyle Bir Sistem Dahilinde, Mahiyeti Ve Programı Bakımından Ele Alıp İnceleyen İlk Fikir Adamı Ziya Gökalp’tir. Ziya Gökalp’in Gençlik Yıllarından İtibaren Düşündüğü Ve Daha Önceki Yıllarda Yayımlanan Bir Kısım

Türkçülüğün Esasları Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Kapı Yayınları
Yazar : Ziya Gökalp
Barkod : 9786257706797
Boyut : 13.5x23
Sayfa Sayısı : 224
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2021
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Türkçülüğün Esasları, 2. Meşrutiyet Dönemi Türk Düşünce Hayatının Önde Gelen İsimlerinden Biri Olan Ziya Gökalp’in Ölümünden Bir Yıl Önce, 1923 Yılında Yayımlanan Son Eseridir.

Tanzimat’tan Sonraki Yıllarda Ali Suavi, Süleyman Paşa Ve Ahmet Vefik Paşa’nın Çalışmalarıyla Gündeme Gelen Ve Tartışılmaya Başlanan Türkçülük Meselesini Esas İtibariyle Bir Sistem Dahilinde, Mahiyeti Ve Programı Bakımından Ele Alıp İnceleyen İlk Fikir Adamı Ziya Gökalp’tir. Ziya Gökalp’in Gençlik Yıllarından İtibaren Düşündüğü Ve Daha Önceki Yıllarda Yayımlanan Bir Kısım Kitap Ve Makalelerinde Ortaya Koyduğu Türkçülük Düşüncesinin Yeni Kurulan Türkiye Cumhuriyeti İle Yeni Devletin İnkılâp Hareketleri Karşısında Biraz Bunlara Uyarlanmış Olan Programı Türkçülüğün Esasları’nda Görülür.

Kitapta İleri Sürülen Fikirlerin Büyük Bir Kısmı Yeni Kurulan Cumhuriyet Türkiye’sine Şekil Veren Bir Program Mahiyetindedir. Dikkatle İncelenirse Cumhuriyet İnkılâplarının Temelinde Ziya Gökalp’in Burada İleri Sürdüğü Görüşlerinin Bulunduğu Anlaşılır. Sadece Geçmişin Bir Muhasebesi Olmayan, Aynı Zamanda Geleceğe De Yön Veren Kitaptaki Fikirler, Cumhuriyet’ten Bugüne Türkiye’de Gerçekleştirilmeye Çalışılan Sosyal Reformların Âdeta Temelini Oluşturmuş Durumdadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.