Kazandıran Mayıs İndirimleri Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Türkiye Nasıl Doğdu

Üretici Liste Fiyat
100,00
73,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
4 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Mütareke yılları İstanbul`unu daha yakından tanımak isteyenler için önemli bilgiler içeren bu kitap, 1915 yılında Kûtül-Amâre`de Türklere esir düşerek Bağdat, Musul, Halep, Mersin, Ankara yolunu izleyerek Kastamonu`ya, oradan da İstanbul`a getirilip, Anadolu`da esirler karargâhı olan Afyonkarahisar`a nakledilen, bütün bu dolaştığı yerlerde halkı tanımaya çalışan Harold Armstrong adlı bir İngiliz subayının anılarından oluşuyor. Yazar daha sonra Mütareke yıllarında, işgalci güçler içindeki İngiliz Askerî Ataşesi olarak İstanbul`a, bu kez esir olarak değil, esaret altındaki bir şehrin güvenliğini sağlamak üzere geliyor. İstanbul

Türkiye Nasıl Doğdu Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Ark Kitapları
Yazar : Harold C. Armstrong
Barkod : 9789758911868
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 176
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2014
Çevirmen : Ömer Rıza Doğrul
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Mütareke yılları İstanbul`unu daha yakından tanımak isteyenler için önemli bilgiler içeren bu kitap, 1915 yılında Kûtül-Amâre`de Türklere esir düşerek Bağdat, Musul, Halep, Mersin, Ankara yolunu izleyerek Kastamonu`ya, oradan da İstanbul`a getirilip, Anadolu`da esirler karargâhı olan Afyonkarahisar`a nakledilen, bütün bu dolaştığı yerlerde halkı tanımaya çalışan Harold Armstrong adlı bir İngiliz subayının anılarından oluşuyor. Yazar daha sonra Mütareke yıllarında, işgalci güçler içindeki İngiliz Askerî Ataşesi olarak İstanbul`a, bu kez esir olarak değil, esaret altındaki bir şehrin güvenliğini sağlamak üzere geliyor. İstanbul`da İngiltere Olağanüstü Komiserliği yardımcılığında ve Askerî Ataşeliğinde, Müttefikler Başkumandanlığı Erkân-ı Harbiyesi`nde, Jandarma Müfettişliği`nde bulunuyor.
Bütün bu görevleri sırasında, İstanbul`dan ayrıldığı 1923 yılına kadar gözlemlerini ortaya koyduğu kitabında yazar, zaman zaman Türkleri gerçek yüzüyle görerek, onların büyük bir imparatorluğun kurucusu ve yöneticisi, asil bir millet olarak üstünlüğünü teslim ediyor; ama çoğu zaman da Avrupa`da geçerli olan tarihsel yanılgılardan kendini kurtaramayarak onları zavallı, kendini yönetmekten aciz kimseler olarak görüyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.