Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Utopia

Üretici Liste Fiyat
100,00
73,00
Yorum Yap
Listeye Ekle
10+ Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Thomas More’un Utopıa’sı ideal bir dünyaya kaçışın değil, şaşırtıcı bir gerçeklikle başka bir siyasetin hukuksal ve toplumsal iskeletini oluşturmanın peşindedir. More’un yarattığı “öteki” dünyanın yapısı, her bir dokusunda eleştirel bir güç taşıyarak görkemli bir “ayna” işlevi görür. Utopia bir antidünya krallığı, gerçek “sivil bir komünite”dir. More “evinden dışarı çıkmayan bir kanun koyucu” olmadığından çok keskin olan gözlem gücünü reformist hümanizmasının en önemli kuralı –humanitas’ın ontolojik taleplerine karşılık vermek– için

Utopia Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Say Yayınları
Yazar : Thomas More
Barkod : 9789754688870
Boyut : 14x21
Sayfa Sayısı : 248
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2019
Çevirmen : İsmail Yerguz
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Thomas More’un Utopıa’sı ideal bir dünyaya kaçışın değil, şaşırtıcı bir gerçeklikle başka bir siyasetin hukuksal ve toplumsal iskeletini oluşturmanın peşindedir. More’un yarattığı “öteki” dünyanın yapısı, her bir dokusunda eleştirel bir güç taşıyarak görkemli bir “ayna” işlevi görür. Utopia bir antidünya krallığı, gerçek “sivil bir komünite”dir. More “evinden dışarı çıkmayan bir kanun koyucu” olmadığından çok keskin olan gözlem gücünü reformist hümanizmasının en önemli kuralı –humanitas’ın ontolojik taleplerine karşılık vermek– için kullanmış ve bir bilgelik kitabı yaratmıştır. More’un yapıtı dekadans ve yozlaşmanın bir antitezi, yeniden doğuşun bir simgesidir. Utopia adasının hilal biçimindeki coğrafyası bile bu amacı vurgulamaktadır.

Thomas More’un Utopia’sının bu baskısı kronolojik bilgiler, kaynakçalar, önsözler ve geniş dipnotlarla zenginleştirilerek geniş bir okur kitlesinin ilgisine sunulmaktadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.