Kazandıran Mart Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Yabancılar İçin Türkçe Okuma Kitabı

Üretici Liste Fiyat
220,00
149,60
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 5-6 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Yenisey Yabancılar İçin Türkçe Okuma Kitaplarında yer alan okuma parçaları bazı kriterler temel alınarak hazırlanmıştır. Bu kriterlerin temeli, metni okuyan yabancının Türkçeyi öğrenirken bir yandan da ülkemiz ve insanımız hakkında bilgiler öğrenmesidir. Bu düstur doğrultusunda ülkemizin yakın ve uzak tarihi, coğrafyası, gelenek ve görenekleri, turizmi ile somut olmayan kültürel değerleri, insanımızın bölgelere göre belirgin özellikleri, önemli şahsiyetleri, sporu, sineması ve diğer bütün kültürel ögeleri kapsayacak okuma metinleri özenle seçilmiştir. Yukarıda belirttiğimiz dairenin dışına çıkan ok

Yabancılar İçin Türkçe Okuma Kitabı Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Palet Yayınları
Yazar : Menşure Aşcı
Barkod : 9786257675956
Boyut : 16x24
Sayfa Sayısı : 224
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2021
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Yenisey Yabancılar İçin Türkçe Okuma Kitaplarında yer alan okuma parçaları bazı kriterler temel alınarak hazırlanmıştır. Bu kriterlerin temeli, metni okuyan yabancının Türkçeyi öğrenirken bir yandan da ülkemiz ve insanımız hakkında bilgiler öğrenmesidir. Bu düstur doğrultusunda ülkemizin yakın ve uzak tarihi, coğrafyası, gelenek ve görenekleri, turizmi ile somut olmayan kültürel değerleri, insanımızın bölgelere göre belirgin özellikleri, önemli şahsiyetleri, sporu, sineması ve diğer bütün kültürel ögeleri kapsayacak okuma metinleri özenle seçilmiştir. Yukarıda belirttiğimiz dairenin dışına çıkan okuma parçalarının ise sıkıcı konulardan değil, güncel ve her dünya insanını ilgilendiren konulardan oluşmasına özen gösterilmiştir.

Seçilen metinlerin B1-B2 seviyesindeki bir yabancının anlayacağı dil iklimine indirgendiğini de belirtmek gerekir. Gerek kelime dağarcığı gerekse dil bilgisi düzeyi bu durumdaki Türkçe öğrenenin anlayabileceği kıvamdadır. Bu uygulamayı her üç kitabımızda da özenle uyguladık. Seçilen ve seviyeye uygun hâle getirilen metinleri okuyan Türkçe öğrenenlerin; metin okuma, anlama ve yorumlamadaki zayıf ve güçlü yönlerini tespit edebilmeleri için her metnin hemen devamına, metinle ilgili farklı tarzlarda sorular konulmuştur. Bu soru tarzları şunlardır: boşluk doldurma, çoktan seçmeli, eşleştirme, doğru-yanlış, açık uçlu, tablo doldurma.

Yenisey Yabancılar İçin Türkçe Okuma Kitabı B1-B2’de kırk (40) okuma parçasına yer verilmiştir. Parçaların hemen devamında, Türkçe öğrenenlerin bu seviyede anlamını bilemeyeceğini/ bilmesi gerektiğini düşündüğümüz her kelimenin, her parça için ayrı ayrı olmak üzere; Türkçe açıklama, İngilizce, Fransızca, Arapça ve Rusça olmak üzere, ilgili kelimenin beş (5) farklı dilde anlamını gösterdiğimiz bir sözlük de hazırlanmıştır. Bu sözlüğe eklenen her kelimenin cümledeki görevini gösteren bir Sözcük Türleri Sözlüğü de B1-B2 kitabına ilave edilmiştir. Mezkûr sözlükte ilgili kelimenin isim, sıfat, fiil ve zarf grubundan hangisine dâhil olduğu gösterilmiştir.

Bir dilin öğretiminde çokça faydalandığımız kelimelerin eş ve zıt anlamıyla beraber öğretilmesi/ öğrenilmesi metoduna uygun olarak; parçalardaki anlamı bilinmeyen/ bilinmediği düşünülen kelimelerin zıt anlamlarının yer aldığı bir tablo da oluşturulmuştur.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.