Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Yazma Eğitimi

Üretici Liste Fiyat
301,00
249,83
Yorum Yap
Listeye Ekle
4 Adet Stokta
Öne Çıkan Bilgiler

Bireyin zihnindeki mesajı somut biçime dönüştürerek alıcıya iletebilmesini sağlayan birçok kodlama sistemi mevcuttur. Dil, bunların arasında en yaygın kullanılanı olup sözlü ve yazılı olmak üzere iki ulama sahiptir. Daha anne karnındayken edinilmeye başlanan sözlü dile ait göstergeler ve bunların dizilim kuralları, örgün eğitim süreci ile birlikte planlı bir biçimde ele alınarak zenginleştirilir ve hatalarından arındırılır; bireye bu kodlama sistemini etkili, doğru ve eksiksiz kullanma (konuşma) becerisi kazandırılmaya çalışılır. Yazılı dilde ise durum farklıdır. Birey, bu kodlama sistemine ait göstergeler ve bunların dizilim kuralları ile ilk ol

Yazma Eğitimi Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Nobel Akademik Yayıncılık
Yazar : Bahadır Gülden
Barkod : 9786254177613
Boyut : 16.5x24
Sayfa Sayısı : 480
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2022
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Bireyin zihnindeki mesajı somut biçime dönüştürerek alıcıya iletebilmesini sağlayan birçok kodlama sistemi mevcuttur. Dil, bunların arasında en yaygın kullanılanı olup sözlü ve yazılı olmak üzere iki ulama sahiptir. Daha anne karnındayken edinilmeye başlanan sözlü dile ait göstergeler ve bunların dizilim kuralları, örgün eğitim süreci ile birlikte planlı bir biçimde ele alınarak zenginleştirilir ve hatalarından arındırılır; bireye bu kodlama sistemini etkili, doğru ve eksiksiz kullanma (konuşma) becerisi kazandırılmaya çalışılır. Yazılı dilde ise durum farklıdır. Birey, bu kodlama sistemine ait göstergeler ve bunların dizilim kuralları ile ilk olarak örgün eğitim sürecine girdikten sonra karşılaşır; bunları kullanarak kendini etkili, doğru, eksiksiz ifade etme becerisini kazanmaya ve hayatında yazmanın önemini kavramaya başlar.

Kendini yazarak ifade edebilme yetkinliği bireyin özel, eğitim ve iş hayatı ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gereklidir. Aynı zamanda onun resmî işlemlerini sağlıklı yürütebilmesi adına bir vatandaşlık görevidir. Bu bağlamda öğrencilerin yazma becerilerinin geliştirilmesi, öğretmenlerinin nitelikli yazma eğitimi verebilecek düzeye ulaşmış olmalarını gerekli kılmaktadır. Elinizdeki eser bu gereklilik çerçevesinde Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanmış mevcut Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı ve yazma eğitimine ilişkin bilimsel çalışmalar dikkate alınarak kaleme alınmıştır. "Yazma Eğitimi ile İlgili Temel Kavramlar", "Bir Beceri Olarak Yazma", "Yazılı Anlatım", "Yazma Yaklaşımları ve Modelleri", "Metin Kavramı ve Metinsellik Ölçütleri", "Metin Türleri ve Öğretimi", "Türkçe Dersi Öğretim Programlarında Yazma Eğitimi", "Yazma Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar", "Yazma Yöntem ve Teknikleri", "Yazım ve Noktalama Kurallarının Öğretimi", "Yazma Eğitiminde Tutum, Kaygı veya Algı Tespiti", "Yazma Eğitiminde Ölçme ve Değerlendirme" ve "Yazma Eğitiminde Karşılaşılan Sorunlar" başlıklı bölümlerden oluşan eserimizin Türkçe öğretmeni adayları, Türkçe öğretmenleri ve Türkçe eğitimi alanındaki araştırmacılar için yararlı olmasını diliyoruz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.