Kazandıran Nisan Kampanyası
Menü
Hesabım
Sepetim

Yönetim ve Organizasyon

Üretici Liste Fiyat
154,00
127,82
Yorum Yap
Listeye Ekle
Genellikle 6-7 gün içinde temin edilir.
Öne Çıkan Bilgiler

Bu kitap, işletme eğitimi veren fakülte ve yüksekokul öğrencilerine yararlı olması amacıyla hazırlanmıştır. Altı bölümden meydana gelen kitapta, yönetim biliminin doğuşu ve tarihi gelişimi anlatıldıktan sonra temel fonksiyonlar olarak nitelenen, plan-lama, örgütleme, yöneltme, eşgüdüm, denetleme ve karar verme üzerine ayrıntılı bilgi sunulmaktadır. Ayrıca yönetim bilimindeki yeni yaklaşımlardan sistem yaklaşımı, durumsallık yaklaşımı, z teorisi, toplam kalite yönetimi, çatışma yönetimi, kriz yönetimi, zaman yönetimi ve stratejik yönetim konularına da yer verilmektedir. Kitabın son bölümünde yönetim biliminin güncel konuları olan istisnalarla yönetim, benchmarketing (kıyaslama), öğrenen organizasyon, reengineering (değişim mühendisliği-sü

Yönetim ve Organizasyon Hakkında Bilgiler
Yayınevi : Nobel Akademik Yayıncılık
Yazar : Fatma Atıgan
Barkod : 9786051337593
Boyut : 14x20
Sayfa Sayısı : 178
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2023
Cep Boy : Hayır

Tükendi

Gelince Haber Ver

Bu kitap, işletme eğitimi veren fakülte ve yüksekokul öğrencilerine yararlı olması amacıyla hazırlanmıştır. Altı bölümden meydana gelen kitapta, yönetim biliminin doğuşu ve tarihi gelişimi anlatıldıktan sonra temel fonksiyonlar olarak nitelenen, plan-lama, örgütleme, yöneltme, eşgüdüm, denetleme ve karar verme üzerine ayrıntılı bilgi sunulmaktadır. Ayrıca yönetim bilimindeki yeni yaklaşımlardan sistem yaklaşımı, durumsallık yaklaşımı, z teorisi, toplam kalite yönetimi, çatışma yönetimi, kriz yönetimi, zaman yönetimi ve stratejik yönetim konularına da yer verilmektedir. Kitabın son bölümünde yönetim biliminin güncel konuları olan istisnalarla yönetim, benchmarketing (kıyaslama), öğrenen organizasyon, reengineering (değişim mühendisliği-süreç yenileme), outsourcing (dış kaynaklardan yararlanma), kısıt (darboğaz) teorisi, altı sigma yönetim sistemi söz konusu edilmiştir.

Kitaptaki konular, tablo ve şekiller yanında, yaşanmış örnek olaylarla desteklenmiş; çalışma boyunca akıcı bir yazım tarzının oluşmasına ve test sorularıyla öğrenmenin pekiştirilmesine dikkat edilmiştir.

İnsanlık tarihi kadar eskilere uzandığını gördüğümüz yönetim kavramının, modern çağımızdaki ilkeler doğrultusunda okuyucu ile buluşturulması amaçlanmıştır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.